Sakarya Savaşı Zaferi'nin her yıl üç gün süren kutlamaları, Afyon'daki patlamada 25 askerin şehit olması nedeniyle önce bir güne indirildi. Daha önce açıklanan kutlama programında açık hava konseri ve mahallelerde yapılacak olan şenlikler iptal edildi. Kutlamalar sabah saatlerinde Cumhuriyet Meydanı'ndaki resmi tören ile öğleden sonra saat 15.00'da Dua Tepe'deki resmi törenin ikinci bölümü ile sınırlandırıldı.

DUA TEPE'DE PROVA YAPILDI

Polatlı'nın 5 kilometre güneybatısında olan ve Yunanlı'lardan alınan ilk tepe olarak tarihe geçen Dua Tepe'nin düşmandan alınışı canlandırıldı. Topçu ve Füze Okulu Komutanı Tümgeneral Ergüder Toptaş tarafından da izlenen canlandırma provası başarılı geçti.

13 Eylül Eylül Perşembe günü ilk tören Sakarya şehitliğine çelenk sunulmasıyla başlayacak. Saat 10.00'da ise cumhuriyet meydanında resmi tören geçiti yapılacak. Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından milli atletlerin katılacağı Sakarya Zaferi Yol koşusu yapılacak.

DUA TEPE'NİN ALINIŞI CANLANDIRILACAK

Törenin ikinci bölümü öğleden sonra saat 15.00'de Dua Tepe'de yapılacak. Buradaki töreni TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, bazı bakanlar, kuvvet komutanları, üst düzey sivil ve askeri yetkililer ile halk katılacak. Tören'de Dua Tepe'nin düşmandan alınışı canlandırılacak ve ardından kara havacılık birliklerine ait helikopter ve savaş uçakları gösteri uçuşu yapacak.

Etkinlikler çerçevesinde ayrıca tarım sanayi ve otomotiv fuarı da üç gün süreyle açık kalacak.



MÖ(AY/COŞ)