Adapazarı’nda mevcut yerleşim birimi dışına yapılacak olan 25 bin kişilik yeni stadyum ile ilgili olarak Sakarya Büyükşehir Belediyesi stadyum arsasını bir süre önce Gençlik ve Spor Bakanlığı'na teslim etti. 

Hazırlanan stat projesini basına açıklayan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, stadyumun şehir dışına yapılacağını söyledi. Toçoğlu, Sakaryaspor için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 2 yıl önce Adapazarı’nı ziyaretinde yeni stadyum için söz verdiğini belirterek şunları söyledi:

"Bilindiği gibi Sayın Başbakanımız Sakarya ziyaretinde şehrimize modern bir stadyum yapılması konusunda bir söz vermişti. Bu doğrultuda, bu stadyumun şehrimize kazandırılması için yapılan çalışmalarda sona gelindi. Geçtiğimiz hafta içinde modern stadyumun Sakarya’ya yapılması için, çevre yolunda Büyükşehir Belediyesi olarak bize ait olan 60,5 dönümlük araziyi Spor Bakanlığımıza devretmiştik. Aynı doğrultuda Adapazarı Belediyemiz de 3,5 dönümlük arazilerini devretmişti."

Adapazarı Dağdibi mevkiine yapılacak olan stadyum çevresinde otopark, alışveriş merkezi gibi alanlar da yer alıyor. Stadyumun 2 yıl içerisinde tamamlanması planlanıyor.