Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Karapürçek İlçesi'nde bulunan 373 öğrencinin eğitim gördüğü Atatürk İlköğretim Okulu’nda bugün dağıtılan sütlerden içen çoğu birinci sınıf öğrencisi 27 çocuğun rahatsızlanarak hastaneye getirilmesiyle ilgili olarak açıklama yaptı. Vali Büyük öğrencilerin hastaneye getirilmesinden sonra Milli Eğitim ve Sağlık Müdürlüğü olarak gerekli incelemenin yapıldığını kaydederek şunları söyledi:

"Sakarya genelinde son kullanma tarihi Ağustos ayı olan sütlerden 70 bin ögrenciye dağıtım yapıldı. Öğrencilerin rahatsızlanarak hastaneye getirildikleri Karapürçek'te de bin 116 öğrenciye süt dağıtımı yapıldı. 373 öğrencinin eğitim gördüğü Atatürk İlköğretim Okulu'nda 24 öğrencinin rahatsızlanması, ilk tespitlerimize göre sütün dokunması ve alerjik bir olay. Ancak her ihtimale karşı öğrencilerimizi hastanede kontrol altında tutuyoruz."

'HİÇ SÜT İÇMEMİŞ ÖĞRENCİLER VAR'

Vali Büyük rahatsızlanarak hastaneye gelen öğrenciler arasında, hayatlarında hiç süt içmemiş öğrencilerin de bulunduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şikayetlerin ortak noktası mide rahatsızlığı. Zehirlenme belirtileri söz konusu değil. Hastanede kontrol altına alınan çocuklarımızın bazıları bugüne kadar hiç süt içmemişler. Süt alerjisi de bu rahatsızlığa neden olabilir."

Bu arada Akyazı Devlet Hastanesine kaldırılan 27 ögrencinin tedavileri sürüyor. Sakarya Sağlık Müdürü Hasan Bektaş, öğrencilerin mide rahıtsızlığı şikayeti ile hastaneye geldiklerini ve ayakta tedavilerinin yapıldığıını söyledi.



ZT,AO(MB/COŞ)