Sakarya Üniversitesi'nde (SAÜ) dün bir grup öğrencinin cezaevlerinde süren açlık grevlerine destek verdiği açıklamanın ardından bugün de sol görüşlü Öğrenci Kolektiflerinden oluşan bir grup, YÖK'ü eleştiren bir açıklama yaptı. 

Grup adına açıklamayı okuyan Eylem Bucan adlı öğrenci, YÖK'ün kurulmasından bu güne kadar üniversitelerde YÖK'e karşı verilen, eşit, parasız, bilimsel ve anadilde eğitim mücadelesinin devam ettiğini belirterek, "Bu sürenin son 10 senesi AKP iktidarının üniversiteleri teslim alma çabasına sahne oldu. AKP başaramadı, üniversiteliler teslim olmadı. Ancak AKP durmuyor. Sürekli yeni yollar deniyor. Üniversitelileri tutuklamalarla sindirmeyi denediler. Toplumun AKP'ye karşı direnen bütün kesimlerini hedef alan AKP yargısı üniversitelileri de hedef aldı. Yüzlerce öğrenci, sadece AKP'ye karşı çıktıkları için tutuklandı. Ama bu yetmedi. Üniversitelileri sindiremediler" dedi.

Öğrenciler açıklamanın ardından AK Parti ve YÖK'ü eleştiren sloganlar atarken, alanın dışında bekleyen ve Alperenler olarak adlandırılan sağ görüşlü öğrenciler tekbir getirmeye başladı. Polis ve üniversite güvenliği gruplar arasında önlem alırken, sağ görüşlü öğrenci grubu daha sonra alanı terk etti. 

Basın açıklaması olaysız sona ererken, dağılan öğrenciler minibüs duraklarına polis ve güvenlik görevlileri eşliğinde yürüdüler.



AG(MB/AAA)