Savaş, önümüzdeki cumartesi günü açılacak olan sanat merkezinin tanıtımıyla ilgili olarak basın toplantısı yaptı. Bale sanatçısı Tan Sağtürk, sinema ve tiyatro oyunculuğu eğitmeni Varlam Nikoladze'nin de katıldığı toplantıda konuşan Ragıp Savaş, Sakarya Sanat Merkezi’nde tiyatro, bale, müzik, resim dersleri verileceğini söyledi.  Daha önce Kocaeli’nde de sanat eğitimi veren İzmit Sanat Merkezi’ni açtıklarını hatırlatan Savaş, şöyle dedi:

"Sanat merkezimiz yaratıcı, drama, street jazz, modern dans, salsa, zumba, Latin danslar, tango, diksiyon, etkili iletişim branşlarında ders vermektedir. İzmit'te çok sayıda tiyatro öğrencisi yetiştiren merkez ayrıca çok sayıda öğrencisini konservatuvara yerleştirmiştir. Sakarya’da da bu sanat eğitimi faaliyetlerini yürütecek bir merkez kuruyoruz. Ünlü sanatçılar Sakarya’ya gelerek ders verecek. Doğru sanat eğitimi kişisel gelişim ve insan ilişkileri üzerinde olumlu etkiler yapar. Küçük yaşta başlayan sanat eğitimi ilerleyen yıllarda kişiler üzerinde mutlaka müspet bir fayda sağlar."

Can Gürzap, Bülend Özveren, Tan Sağtürk, Elçin Temel ve Varlam Nikoladze gibi isimlerin sanat merkezinde eğitim, etüt ve konferans vereceğini söyleyen Savaş, "Eğitimini başarıyla tamamlayanlara sertifika verilecek. Mart ayının sonunda başlayacak olan dersler haziran ayının 15’inde sona erecek. Talebe göre yaz aylarında da eğitim verebileceğiz" diye konuştu.



AG(MB/İD)