Eruh İlçesi’nden Görendoruk Köyü Jandarma Karakolu’na giden askeri araca önceki gün akşam saatlerinde ormanlık arazide gizlenen PKK'lı teröristler tarafından uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Açılan ilk ateşte ve çıkan çatışmada Piyade Çavuş Mehmet Kıran'ın da bulunduğu 4 asker şehit oldu. Sakarya’nın 125'inci şehidi olan Mehmet Kıran’ın Türk bayrağına sarılı tabutu sabah önce babaevine getirildi. Burada toplanan kalabalık terör örgütüne lanet yağdırırken, cenaze daha sonra ilçe merkezindeki Orta Cami'ye götürüldü.

Burada toplanan yaklaşık 10 bin kişi, şehit Piyade Çavuş Mehmet Kıran'ın cenazesini Türk bayraklarıyla karşıladı, yine terör örgütü aleyhine sloganlar attı. Şehit oğluyla aynı adı taşıyan baba Mehmet Kıran ve şehit annesi Rahime Kıran ağıtlar yakıp sinir krizi geçirdi. Trabzonlu olan ve yıllar önce 3’ü erkek 7 çocuklarıyla birlikte Sakarya'ya gelen Kıran çiftini yakınları teskin etmeye çalıştı.

Buradaki cenaze namazına, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Davut Kavranoğlu, Sakarya Valisi Mustafa Büyük, AK Parti Sakarya milletvekilleri Hasan Ali Çelik ve Ali İhsan Yavuz, MHP Milletvekili Prof. Dr. Münir Kutluata, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanvekili Fevzi Kılıç, daire müdürleri, askerler ve şehidin yakınları katıldı.

Yaklaşık 5 yıldır Sakaryaspor Okçuluk Takımı'nda lisanslı olarak spor yapan ve çeşitli dereceler elde edip madalyalar kazanan Piyade Çavuş Mehmet Kıran'ın takım arkadaşları ve antrenörleri de cenazeye katıldı. Şehit Kıran'ın takım arkadaşları da cenazede gözyaşı döktü.

Cenaze töreni sırasında baba Mehmet Kıran, Sakarya Valisi Mustafa Büyük'ün başsağlığı ve sabır dileklerini kabul etti. Baba Mehmet Kıran, Vali Büyük'e, "Bu ülkede anaların, babaların gözyaşı ne zaman dinecek?" diye sordu.

Cenaze, Orta Camii'de kılınan namazın ardından Söğütlü Aile Mezarlığı'ndaki Şehitlik'te toprağa verildi.

Cenaze Şehitliğe götürülürken ve toprağa verilmesinin ardından yaklaşık 10 bin kişi dev Türk bayrakları açarak 'Kahrolsun PKK', 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganları attı, sık sık tekbir getirdi.