Sakarya Nehri kenarında bulunan Ankara'nın Polatlı İlçesi Gümüşyaka Köyü'nde oturan İsa Biçer, sahibi olduğu köpeği nehrin diğer yakasındaki Eskişehir'in Günyüzü İlçesi'ne bağlı Yeşilkaya Köyü'nde yaşayan Haydar Yıldırım'a verdi. Yıldırım, hareketlerinden ve fiziksel tepkilerinden şüphelendiği köpeği tekrar sahibine verdi. İsa Biçer ise köpeğin kuduz olabileceğini düşünerek itlaf etti. Daha sonra Polatlı İlçe Tarım Müdürlüğü’ne başvurdu.

İTLAF EDİLEN KÖPEK KUDUZ ÇIKTI

Tarım Müdürlüğü görevlileri, sahibi tarafından itlaf edilen köpeğin kafa kısmını gerekli tahliller yapılmak üzere Etlik Merkez Veteriner Araştırma Enstitüsü’ne gönderdi. Burada yapılan incelemelerden sonra köpeğin kuduz olduğu anlaşıldı. Köpeğin itlaf edilmesi ile analizin yapılması arasında geçen üç gün nedeniyle başka hayvanlarında kuduz olabileceği düşüncesi ile yapılan çalışmalarda Gümüşyaka Köyü'nde 9 köpek, 9 kedi ve 15 kanatlı hayvan itlaf edildi. Diğer hayvanlar ise aşılandı. Yeşilkaya Köyü'nde ise 16 köpek ve 4 kedi aşılandı.

'KUDUZ RİSK BÖLGESİ' TABELASI ASILDI

Kuduz vakası nedeniyle Gümüşyaka ve Yeşilyaka köyleri kuduz risk bölgesi ilan edildi ve köy giriş çıkışlarına 'kuduz risk bölgesi' şeklinde tabelalar asıldı. Aşısı yapılan hayvanların serbest bırakılmaması için gerekli önlemler alınırken, köylüler ise aşılanan hayvanlarıNI evlerinin bahçelerinden çıkarmıyor. İki köyden Biçer ve Yıldırım ailesinin fertleri ise düzenli olarak sağlık kontrolünden geçiriliyor. İki köyde de hayvan giriş ve çıkışlarına izni verilmiyor.