Hendek İlçesi'nin Çamlıca bölgesinde doğal minarelli su arama ruhsatı bulunan Akyazılı işadamı Soner Bayraktar, Sakarya 1'inci ve 2'nci İdare Mahkemeleri'ne başvurarak kendi ruhsat sahası içinde  Danone, Pınar, Saka Su, Aytaç Kardelen ve Doğata adlı su fabrikalarının faaliyette bulunduklarını öne sürerek, bu su fabrikalarına Özel İdare tarafından verilen ruhsatların iptalini istedi. İlk aşamada Sakarya 1 ve 2'nci İdare Mahkemelerinde ayrı ayrı açılan davaların 2’si sonuçlandı.

Sakarya 1'inci İdare Mahkemesi Aytaç Akyudum A.Ş'ye verilen işletme ruhsatın iptaline karar verirken, Sakarya 2'nci İdare Mahkemesi de Danone A.Ş'nin ruhsatının iptali yönünde karar verdi. İki mahkemede de diğer su firmaları Pınar, Sakasu, Kardelen ve Doğata ile ilgili davalar ise sürüyor.

İdare Mahkemesi'nin iptal kararı sonrasında işadamı Soner Bayraktar Hendek Cumhuriyet Savcılığı'na, Sakarya İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Soytürk ve diğer yöneticiler hakkında usulsüz ruhsat vererek kamuyu zarara uğrattıkları gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

Bayraktar şikayet dilekçesinde ‘Mevcut su fabrikalarının ruhsatlarının valilik onurları ile ruhsatlarını geçerlilik tarihleri arasında uygunsuzluk bulunmaktadır. Söz konusu bölgede benim daha önce tarihli müracaatım bulunmakta ve benim müracaatma ilişkin de doğal minarelli su arama ruhsatım bulunmaktadır. Ancak bana verilen bu rahsata rağmen söz konusu şirketlere de benden sonraki tarihlerde aynı saha içinde kalmak kaydıyla ruhsat verilerek usulsuzluk yapılmıştır’ dedi.



ZT(MB/AAA)