Sakarya'nın Erenler İlçesi'nde, mülkiyeti SATSO'ya ait olan ve Gümrük ve Ticaret İl Müdürlüğü TIR Parkı şehir merkezinde kalan kamyon garajı için yeni yer inşa edecek olan Büyükşehir Belediyesi, bir süre önce araziyi Sakarya Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğü'nden 49 yıllığına kiraladı. Büyükşehir Belediyesi ekipleri, devir işlemlerinin tamamlanmasının ardından sabah saatlerinde TIR parkına gelerek işletmeye ait binaları yıkmaya başladı. 

TIR parkının işletmeciliğini 2006 yılında SATSO'dan 10 yıllığına kiralayan işletmeciler ise duruma tepki gösterdi. Yıkım işlemleri Sakarya Emniyet Müdürlüğü'nde görevli yaklaşık 100 polisin nezaretinde devam ederken işletmeci Onur Oral, Sakarya Gümrüğü'ne gelen TIR'ların sokağa bırakıldığını ve söz konusu alanın başkalarına peşkeş çekildiğini ileri sürdü. Oral şunları söyledi:

"Biz burayı SATSO'dan 10 yıllık sözleşmeyle kiraladık. Ancak daha sonra entrikalarla Ticaret Odası burayı Büyükşehir Belediyesi'ne devretti. Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ile görüşmemiz sonucunda bize kalacağımız söylendi. 'Biz sizinle sözleşme yapacağız, mağdur etmeyeceğiz' denildi. Ancak aradan geçen bir sene zarfında başka olaylar dönmüş, burası başka birilerine peşkeş çekilmiş. Biz de dedik ki 'madem nurayı alıyorsunuz bize başka bir yer verin, oraya geçelim.' Bu duruma itiraz için 1 ay süremiz vardı, bunu da iptal ettiler. Hukuki olarak ve verdikleri sözlerle önümüzü kapattılar. Ancak şimdi sorgusuz sualsiz geldiler ve ekmeğimizi elimizden alıyorlar."   

Sakarya Büyükşehir Belediyesi ise yıkımla ilgili söz konusu 30 dönüm alanın Milli Emlak Müdürlüğü'nden 49 yıllığına kiralandığını açıkladı. Alanı TIR parkı olarak kullanan işletmecinin SATSO'ya Milli Emlak Müdürlüğü tarafından tahsis edilen yeri işlettiği belirtildi. Açıklamada, "Tahsis edilen yeri kiraladığı için de Milli Emlak Müdürlüğü tarafından tahsis iptal edilerek söz konusu arsa Büyükşehir Belediyesi'ne kiralanmıştır" denildi.



AG(MB/BT)