Sakarya Emniyet Müdürlüğüne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Sakarya Defterdarlığından gelen ihbar üzerine hafta içi Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesine gelerek hastaneye alınan tıbbı malzeme gibi alımlarla ilgili ihale dosyalarını inceledi. Bu inceleme sonrasında Sakarya Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler Adapazarı ve Hendek ilçelerinde bazı kişileri gözaltına aldı.

Polis ekipleri 1.5 yıl kadar önce hastane başhekim yardımcılığı görevi yaparken görevden alınan T.D. ile hastane müdür yardımcısı M.A. ile hastanenin ihale komisyonunda görev yapan 1 memur ile 4 medikal görevlisini gözaltına alarak Emniyet Müdürlüğüne getirdi.

Gözaltıların Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesine yapılan tıbbı malzeme alımları ihalesindeki bazı iddialar üzerine yapıldığı belirtildi. Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof.Dr. Osman Nuri Dilek gözaltına alınan başhekim yardımcısı ve müdür yardımcısının 1.5 yıl kadar önce görevden aldığını belirterek, "Birkaç gün önce maliyeden ekipler gelerek dosyaları incelediler. Sonrasını bilmiyorum" dedi.



ZT(MB/AAA)