Karasu İlçesi'ne bağlı Adatepe Köyü'nde yaşayan Rıdvan Kordon, dört ay önce menenjit hastalığından sonra üst üste felç geçirdi. Daha sonra tüberküloz da olan hasta beş gün önce Sakarya Eğitim Araştırma Hastanesi'ne getirildi. Yapılan tetkikler sonrası tüberkiloz teşhisi konuldu. 5 gün süren tedavi sonrasında iddialara göre hastane doktorları  "Hastanıza burada yapabileceğimiz bir şey kalmadı, İstanbul’da bir hastaneye yatırın, hastanızı alıp çıkın" diyerek götürülmesini istedi. Aile ise çocuklarının İstanbul Süreyyapaşa Hastanesi'ne sevk edilmesini talep etti. Ancak ailenin iddialarına göre bu isteği de hastane yetkilileri  ‘Kendi imkanlarınızla gidin’ diyerek kabul etmedi.

Hastanın tüberkiloz olması nedeniyle sedye verilmeyince de Serkan Kordon kardeşi Rıdvan Kordon’u kucağına alarak hastane girişindeki bahçeye taşıdı. Bir ağaç altında yatak üzerinde kolunda serum bağlı olan genç İstanbul’a sevk edilmesini beklerken, olayın basın kuruluşlarına bildirilmesi üzerine haberciler hastaneye geldi. 

Bu sırada hastane güvenlik görevlileri hastanın yanına gelerek, başhekimin talimatı üzerine hastanın içerde bekletileceğini söylemesi üzerine aile ve güvenlik görevlileri arasında tartışma yaşandı. Olayın yaşandığı bölgeye polis ekiplerinin gelmesi üzerine aile ikna edilerek hasta sedyeyle hastane içerisine taşındı. Hasta Rıdvan Kordon daha sonra acil servise gelen 112 ambulansı ile İstanbul Süreyyapaşa Göğüs Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edildi.

Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Osman Nuri Dilek ailenin iddialarını reddederek, “Yaşananlar şov amaçlı. Hastamızı İstanbul Süreyyapaşa Göğüs Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edeceğimiz söyledik. Verem hastalarının kendine has şartları olduğu için bu hastamızı diğer hastalarımız ile aynı odada yatırmamız mümkün değildi. Kendisini ayrı bir odaya aldık. Zaten 5 gündür de tedavisi devam ediyordu ve Verem teşhisi ardından sevk kararı verildi. Doktorlarımız karşılıklı görüşmeleri yaptıkları esnada aile doktorlarımıza kızarak ve onların bilgilerinin dışında bahçeye çıkarak basın mensuplarına haber vermişler. Daha sonra doktorlarımızın tüm ısrarlarına rağmen de içeri girmemişler. Hastamızı bahçeye attığımız kesinlikle gerçek dışı bir söylem” dedi. 

Sakarya İl Sağlık Müdürü Murat Alemdar da yaşanan olayla ilgili inceleme başlattıklarını söyleyerek "Aldığım ilk bilgilere göre burada bir ihmal sözkonusu değil. Hastanede yapılacak tedavi bittiği için taburcu işlemi yapılmış. İstanbul Süreyya Paşa Hastanesi'ne sevk edilmesi sırasında da bunlar yaşandı. Aile çocuklarının tedavisini Adapazarı’nda yapılmasını istedikleri için sevke karşı çıkıp çocuklarını alıp hastane bahçesine getirmişler" diye konuştu.

ZT-AG (MB/SSA) (FOTOĞRAF)