Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası sosyal tesislerinde yapılan toplantıda, sivil toplum örgütleri ve meslek kuruluşlarının temsilcileri adına Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mahmut Kösemusul, hazırlanan ortak bildiriyi okudu. Terörü şiddetle kınadıklarını ve bu işten medet umanları lanetlediklerini belirten Kösemusul, şunları söyledi:

"Mübarek Ramazan Bayramı'nda, birlik ve beraberlik ruhunun canlandığı, merhamet kokan kutsal bir günde dahi bu eylemi yapanlar ve onların emir aldıkları odaklar, insanlıktan zerre kadar nasibini almamıştır. Yapılan bu insanlık dışı terör eylemini, bir kez daha şiddetle kınıyor ve bu işten medet umanları lanetliyoruz. Toplumun bütün kesimlerini temsil eden meslek örgütleri ve sivil toplum kuruluşları olarak şunu özellikle vurgulamak istiyoruz. Terör örgütünün hedefi ülkeyi , ekonomiyi istikrarsızlaştırmak , bir kaos ortamı oluşturmaktır. İste bunu bilerek hareket edeceğiz. Daha fazla çalışarak terör örgütünün oyununu bozacağız. Hangi maksatla olursa olsun, terör ve şiddet yöntemlerine başvurulmasını, bunun mazur gösterilmesini, desteklenmesini ve teşvik edilmesini reddediyoruz."

Şehit aileleri için üzerine düşen her görevi yapmaya hazır olduklarını belirten Mahmut Kösemusul, "Türkiye'nin üzerinde kirli bir oyun oynanmak isteniyor. Gün, kardeşliğimize sahip çıkma günüdür. Gün birlikte düşünme, birlikte çalışma, birlikte hareket etme günüdür'' dedi.



AG(MB/ESM)