Yoksul vatandaşların ısınma ihtiyacını karşılamak için Adapazarı Kaymakamlığı'na 4 bin ton kömür gönderildi. Kömürler Ekim ayından itibaren Sakarya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na kayıtlı ihtiyaç sahiplerine dağıtılmaya başlandı. Ancak yaklaşık 500 ton torbalanmış kömür Şeker Fabrikası bahçesinde kaldı. Kömürleri Adapazarı Kaymakamlığı'nın dağıtmadığı ve gelen talepleri geri çevirdiği ileri sürüldü. Fabrika bahçesinde depolanan kömürler, yağmur ve kar altında bırakılınca bazılarının torbaları patlayarak dağıldı.

Adapazarı Kaymakam Akın Yılmaz ise ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere gönderilen kömürlerin dağıtılmadığı yönündeki iddiaları kabul etmedi. Kaymakam Yılmaz “Bize kömür geç geldi. İsteyen herkese verdik. Bunları da talep oldukça dağıtıyoruz” diyerek şunları söyledi:

"Yaklaşık 4 bin ton kömür ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere gönderildi. Biz de vakıfa kayıtlı ihtiyaç sahiplerine 30’ar torba 700 kilo olmak üzere kömürleri dağıttık. Şu anda 300-400 ton kömür var. Onu da kış ortasında müracaat olması halinde veriyoruz. Kim ihtiyaçım var diyorsa onun talebini değerlendirip gerekirse kömürünü evine kadar götürerek veriyoruz."



AG(MB/AAA/AAA)