Sakarya’da sağlıkçılara yönelik saldırıda 112 acil müdahale ekibi, Adapazarı’nın Kavaklar Caddesi üzerinde verilen adrese ulaştıklarında aşırı alkollü olduğu anlaşılan bir kişiyi ambulansa alarak Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürmek istedi. Ancak alkollü kişi, ambulansta görevli Acil Tıp teknisyenlerine saldırdı. Saldırıyı 112 Komuta Merkezi'ne telsizle haber veren 112 çalışanı, ağlayarak yardım istedi. Yardım anonsunu alan Komuta Merkezi de durumu polise bildirmesi üzerine çok sayıda polis ekibi Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilirken 112 ekibine saldıran alkollü kişi ambulansın hastaneye giriş yaptığı sırada araçtan atlayarak kaçmak istedi. Ancak polis ekipleri kısa bir takip sonrasında şüpheliyi yakalayıp gözaltına aldı.

Sakarya’da görev yapan 112 çalışanları ise arkadaşlarına yapılan saldırıyı sosyal medyada ilginç bir şekilde protesto etti. Sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta kurulmuş olan ve 112 sağlık ekiplerinin üye olduğu bir grupta saldırıları sağlık çalışanları saldırıları protesto etti.

Ellerinde tava, kepçe, süpürge ile fotoğraf çektiren 112 çalışanları, altına da 'Görevimiz tehlike. Risksiz birim olarak nitelendirilmekteyiz. Ama her türlü savunmayı kendi imkanlarımızla yapıyoruz' diye yazarak uğradıkları saldırılara rağmen 112 Acil Servis’in hala 'Risksiz Birim' olarak kabul edilmesini ise tepkilerini yaptıkları yorumlarla eleştirdi.



ZT(MB/SS)