Olay dün saat 21.00 sıralarında Kaynarca İlçesinin Konak Mahallesi Küçük Kaynarca Caddesi üzerinde bulunan HEPAR ilçe binası önünde meydana geldi. İlçe teşkilatı olarak kullanılan binanın sahibi Mesut Acar, kira sözleşmesinin bittiğini belirterek telefonla aradığı HEPAR İlçe yöneticileri ve Sakarya İl Başkanı Yavuz Reis’e binanın tahliye edilmesini istedi. Telefonda tartışmanın ardından HEPAR İl Başkanı Yavuz Reis ve partililer Abdullah C., Halit Ç., Seyfullah B. ve Emrah E., ilçeye geldi.

Bina sahibi Mesut Acar ile HEPAR'lıların, ilçe binası önündeki tartışması kısa sürede kavgaya dönüştü. Mahalle sakinlerinin de işyeri sahibi Mesut Acar'ın yanında yer alınca ortalık savaş alanına döndü. Polisin tarafları güçlükle ayırdığı kavgada HEPAR İl Başkanı Yavuz Reis, işyeri sahibi Mesut Acar ile partililer Abdullah C., Halit Ç., Seyfullah B. ve Emrah E. yaralandı. Kaynarca Devlet Hastanesi’nde ayakta tedavi edilen yaralılardan burnu kırılan HEPAR İl Başkanı Yavuz Reis, Adapazarı’ndaki Yenikent Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. 

Hastanede tedavileri tamamlanan Abdullah C., Halit Ç., Seyfullah B.ve Emrah E. daha sonra polis tarafından gözaltına alındı. Sakarya Emniyet Müdürlüğü yetkilileri olayın kira tartışmasından kaynaklandığını, soruşturmanın sürdüğünü belirtti.



ZT(MB/COŞ)