Merkez Seyhan İlçesi Alidede Mahallesi'nde tarihi İştah Kebap Salonu'nda 10 yaşında çırak olarak çalışmaya başlayan, ilerleyen yıllarda çalıştığı yere önce ortak, sonra patron olan Cemil Gerdan, yazdığı şiirleri 100 sayfalık 'Hayat' adlı kitabında topladı. Şair kebapçı, Adana Kebabı'na da 9 dörtlükten oluşan şiir yazdı.

Cemil Gerdan, "Ben mesleğimi hep severek yaptım. Ancak içimden geldiği zaman da şiir yazdım. 10 yaşında mecburiyetten başladığım mesleğimi çok sevdim. O yüzden bir ömür boyunca onu terk etmedim. Şiirlerimi topladığım kitapta Adana Kebabı ile ilgili de bir şiir yazdım. Adana Kebabı için şiir de yazılır, şarkı da bestelenir" dedi.

Gerdan'ın 'Adana Kebabı' adlı şiiri şöyle:

Adana'nın kebabı/ Öyle nefis ki tadı/ Bana ustamdan miras/ Bu yemeğin icadı/ Adana kebabına/ Doyum olmaz tadına/ Yedir pişman olmazsın/ Dostuna ahbabına/ Pideleri yağlanır/ Soğanı sumaklanır/ El kıyması olursa/ Tadı damakta kalır/ Bol çeşitli servisi/ Memnundur yiyen kişi/ Herkes kebap yapamaz/ Bu iş ustalık işi/ Ete kuyruk katmalı/ Yoğurup saplamalı/ Pişerken iştah açar/ Yemeyip ne yapmalı/ Kimi az pişmiş ister/ Kimi çok pişmiş ister/ İyi kebap yedirmek/ Bizim ustaya düşer/ Salatada nar suyu / Rengi kahveden koyu/ Kebap ile içilir/ Acılı şalgam suyu/ Tuzu biberi dengeli/ Damağa tat vermeli/ Kebap yemek isteyen/ Adana'ya gelmeli/ Tere, turp, limon, nane/ Kebap ile şahane/ Servislere başladık/ Afiyet olsun yiyene.



MK(BY/CK)