Güvenlik Şube Müdürlüğü ve Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğü tarafından 11 Şubat’ta Fatih ve çevresinde yapılan "marka" operasyonu ile ilgili açıklama yapıldı. 518 bin çift ayakkabının ele geçirildiği operasyonun kamera görüntüleri de basın mensuplarına dağıtıldı. Görüntülerde çok sayıda polis ekibinin daha hava aydınlanmadan İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden çıktığı görülürken yapılan baskınlarda özel harekat polislerinin de bulunması dikkat çekti. Yapılan baskınlarda ele geçirilen çok sayıda ayakkabı ile sahte ayakkabı üreten imalathanelerin görüntüleri de polis kamerasından yansırken ele geçirilen tabanca ve el konulan lüks otomobillerde dikkat çekti.


"AVUKATLARI SİNDİRDİLER"


Güvenlik Şube Müdürlüğü ve Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüklerinin ortak çalışmasıyla yapılan operasyonun İstanbul, İzmir, Bursa ve Kocaeli’de gerçekleştirildiği belirtildi. 518 bin ayakkabının ele geçirildiği operasyonda 13 lüks otomobile de el konulduğu açıklandı.


Yapılan aramalarda ruhsatsız tabancaların ele geçirildiği ifade edilirken “Fatih İlçesinde başka kişilerin işyeri açmasına izin vermeyerek bu bölgede tekel oluşturdukları, taklit marka ürünlerin toptan üretimini yaparak ülke genelinde dağıtımını ve satışını yaptığı işyerlerini marka avukatları tarafından alınan arama kararlarını menfaat ilişkisi sonucu önceden haber aldıkları ayrıca imalathanelerine ve işyerlerine arama kararı alan firma avukatlarına gözdağı vererek sindirme amacıyla cebir ve tehdit faaliyetlerinde bulundukları tespit edilmesi üzerine 4 aylık projeli çalışma başlatılmıştır" denildi.


14 KİŞİ TUTUKLANDI


Yapılan baskınlarla gözaltına alınan 78 kişiden 52’si savcılığa sevk edilirken 14 şüphelinin adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildikleri dile getirildi.


HA (MK) (FOTOĞRAF)


-