10 BİN EURO’YA AVRUPA’YA


Polisin yaptığı 6 aylık çalışmayla şebekenin çalışma yöntemi de ortaya çıkarırdı. Buna göre, şebeke elemanları yurt dışına çıkmak isteyenlere önce sahte belge ve pasaport düzenliyordu. Düzenlenen pasaport ve kimlik belgeler hazırlandıktan sonra Avrupa’ya gitmek isteyen kişiler Atatürk, Sabiha Gökçen ya da Esenboğa havalimanlarına götürülüyordu. Burada kaçak yollarla Avrupaya gidecek kişinin belirlenen ülkeye gitmesi için son işlemleri tamamlanıyordu. Kaçaklar sahte evraklarla Avrupa’ya giderken, şebeke elemanları buna karşılık 10 bin Euro para alıyordu.


SAHTE SCHENGEN VİZESİ BİLE DÜZENLEDİLER


Polis, şebekenin kaçak yollarla Avrupa’ya gitmek isteyenleri Bulgaristan sınırına götürerek sınır bölgelerinden kaçak yollarla geçişlerini sağladıklarını da tespit etti. Ayrıca şebeke üyelerinin, kullandığı bir diğer yöntemde gerçek pasaport üzerine sahte Schengen vizesi yapıştırdıkları, pasaport üzerinde sahte giriş çıkış mühürü bastıkları, bu yöntemle Türk ve yabancıları yurt dışına gönderdikleri belirlendi.


POLİS 33 KİŞİNİN YURT DIŞINA KAÇMASINI ENGELLEDİ


Mali polis, şebeke elemanlarının sahte evraklarla yurtdışına göndermeye çalıştığı 33 kaçağın yurtdışına gidişlerini engelledi. Yapılan operasyonda polis 106 pasaport, 38 vize pulu, 193 boş nüfus cüzdanı, 199 adet boş sürücü belgesi, 63 adet boş diploma, 22 adet boş evlilik cüzdanı, 82 adet düzenlenmiş sahte diploma, 38 adet mühür ve kaşe, 22 adet düzenlenmiş sahte sürücü belgesi ve bu belgelerin düzenlenmesi için aletler ele geçirildi.


ŞEBEKE ELEMANLARI ADLİYEYE SEVKEDİLDİ


İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorguları tamamlanan 1'i İran uyruklu 23 kişi bu sabah, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevkedildi.


HA (MK) (FOTOĞRAF)