Antalya Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekipleri, piyasaya sahte para süren bir şebeke olduğu ihbarı üzerine çalışma başlattı. Polis, şüphelileri ararken, sahte para mağduru işyeri sahipleri de şikayet için polis merkezlerine gelmeye başladı. Mali polis, işyerleri ve civarında bulunan güvenlik kameralarından yola çıkarak yaptığı araştırmada, şüphelilerin 2'si kadın, 4 kişi olduğunu belirledi. İşyerlerine bir otomobille gelen sahte para çetesi üyelerinden erkeklerin araçta beklediği, kadınların ise alışveriş için mağaza, market ve restoranlara girdiği belirlendi.

EĞLENCE MERKEZİ ÇIKIŞI GÖZALTI

Kısa sürede kamera görüntülerinden kimlikleri belirlenen şüpheliler, dün gece bir eğlence merkezine gitti. Burada eğlenen şüpheliler, çıkışta kendilerini bekleyen sivil polisler tarafından gözaltına alındı. Yapılan aramada üzerlerinden 200 liralık 8 sahte banknot çıkan U.S., S.Ç. ile kadın şüpheliler H.B. ve G.Y., sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorgulanmak üzere Mali Suçlar Büro Amirliği'ne götürüldü.

MAĞDURLAR TEŞHİS ETTİ

Isparta'da 3, Antalya'da ise 7 işyeri sahibi, kendilerinden sahte parayla alışveriş yapan şüphelileri teşhis ederek şikayetçi oldu. Polis, mağdur sayısının 50'yi aşabileceğini, ellerinde bulunan paraların sahte olabileceğinden şüphelenen kişilerin kendilerine başvurmasını istedi. Ek gözaltı süresi alınan şüphelilerin sorgusu sürüyor.



SK(SU/CK)