Kayseri Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, 'sahte para basmak ve dağıtmak' suçundan sabıkası olan ve otobüsle Balıkesir'den gelen Ahmet K.'yı, terminalde başkasına ait sahte kimlikle yakalayarak gözaltına aldı. Ahmet K.'nın yanındaki çantalarda yapılan aramalarda, sahte para basımında kullandığı renkli baskı yazıcısı, renkli tarayıcı cihazı, mor ışık cihazı ile baskıda kullanılan renkli özel boyalar, özel uçlu kalemler, kesime hazır hale getirilmiş 5 liralık sahte 708 banknot, 3 bin 720 adet sahte 5 lira kalıbı ile 5 liralık 13 sahte banknot ve basımda kullanılan çok sayıda kırtasiye malzemesi bulundu.

Yetkililer, Ahmet K'nın Balıkesir'de kurup Kayseri'ye getirdiği baskı düzeneğinin, son derece kaliteli baskı yapabildiğini, fligranlı sahte paraların gerçeğinden mor ötesi ışınla ayırmasının çok zor olduğunu ifade etti.

Ahmet K.'nın polise verdiği ifadede, piyasada kullanımı yaygın olduğu ve kullanıcılar tarafından fazla kontrol edilmediği için 5 lirayı seçtiğini söylediği öğrenildi.




K.: Kaya