İl Genel Meclisi'nin ekim ayı 5'inci birleşimi bugün yapıldı. İl Genel Meclis Salonu'ndaki toplantıda gündem dışı söz alan CHP'li meclis üyesi aynı zamanda CHP Çaycuma İlçe Başkanı Umut Başoğlu, yeni eğitim sistemi ile birlikte okullardaki sorunları gündeme taşıdı. Ereğli'de oturan Özlem Kural'ın, kendisini Milli Eğitim Bakanlığı Müfettiş Yardımcısı olarak tanıtıp okul müdürleriyle toplantı yapması ve oturduğu mahalledeki okulun tadilatı için yaklaşık 700 bin lira harcama yaptırmasını hatırlatan Başoğlu, şöyle konuştu:

"Ereğli'de böyle bir olay yaşanmış. Olayda kendisini bakanlık müfettişi olarak tanıtan Özlem Kural, 700 bin lira gibi oradaki okullarımıza bir yatırım yaptırmış. Bunu öğrenince hayretler içeriside kaldım. Okullarımızdaki bu sıkıntıları gidermek için sahte müfettiş mi olmak gerekiyor. Milli eğitim yetkililerimiz, bir kişinin gerçekten bir bakanlık müfettişi olup olmadığını anlamayacak kadar donanımsız mı? Sizden meclisin başkanı olarak istirham ediyorum; Bundan sonra meclis toplantılarında, kamu dairelerinde görev yapan bizim görüş sorabileceğimiz arkadaşlarımızın da hazır bulunması."

İl Genel Meclis Başkanı AK Parti'li İsmail Terzi ise meclis toplantısında görüşülen konuların gerektiğinde komisyona havale edildiğini, komisyonun da gerekli gördüğü takdirde ilgili daire müdürünü davet ederek görüşünü aldığını ifade etti.



DS(EE/BT)