Kastamonuspor’da 2 yıl önce forma giyen, geçen sezon da BAL Ligi'nde top koşturduktan sonra futbolu bırakan eski oyuncusu Serhat Karadaban, kendisini aynı kulübün müdürü olarak tanıtan ve gerçekte olmayan Ahmet Uygar ile sahte olarak 'İsmail Demir' kimliğini kullanan Özkan Polat, Antalya'nın Tekirova Belediyespor'un 2 futbolcusuna transfer teklifi götürdü. Kendisini menajer olarak tanıtan ve ön planda bulunan Özkan Polat ile birlikte Karadaban ve Uygar, transfer etmek istedikleri forvet Umut Akpınar ile stoper İlhami Aksan'a Kastamonuspor'a rakamı açıklanmayan gerçekleştirilecek transfer için sahte sözleşmeye imza attırıp, menajerlik ücretinin bir bölümü olan 2'şer bin lira dan 4 bin lira aldı.

Tekirova Belediyespor'dan Kastamonuspor'a transfer olduklarını sanan 2 futbolcudan Umut Akpınar'ın babası, Kastamonuspor'un Başkanı Levent Özbek'i arayıp, oğlunun kamp ve antrenman programını sorması üzerine gerçek durum ortaya çıktı. Başkan Özbek, futbolcu transferi girişiminde bulunan 3 kişinin Kastamonuspor ile bir ilgisinin olmadığını, kulübünün de böyle bir transferi olmadığını söyledi. Dolandırıldıklarını anlayan 2 futbolcu ile olayda adı geçen Kastamonuspor’un kulüp yönetimi, sahte menajerler hakkında Kastamonu Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Gelişmelerden Kastamonuspor’un da mağdur olduğunu belirten Başkan Levent Özbek, şöyle dedi:

"Kendini menajer olarak tanıtan birkaç umut taciri, futbolcu kardeşlerimizin umutları ile oynayıp, sahte sözleşme ile kendilerinden para talep ederek, Kastamonuspor ile sözleşme vaadinde bulunmuşlar. Mağdur oyuncularından bir tanesinin babasının bizi arayıp, kampın ne zaman başlayacağını sorması üzerine bu olayı gerçekleştirenleri öğrenmiş olduk. Bizi en çok üzen, bu olayı organize edenin takımımızın formasını giyen eski bir oyuncumuzun olmasıdır."



EP(AY/İD)