İstanbul Güvenlik Şube Müdürlüğü, Firki ve Sinayi Haklar Büro Amirliği ünlü markaların taklitlerini yapan bir şebekeye yönelik 4 gün önce operasyon düzenlemişti. İstanbul dışında Antalya ve Muğla’da bazı adreslere baskınlar düzenlenmişti. Eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonlarda 100 ayrı adrese girilmiş İstanbul’da 12 Antalya’da 11 Muğla’da 1 olmak üzere 24 kişi gözaltına alınmıştı. 3 ayrı ilde baskınlarla toplam 1,5 milyon ürüne el konulmuştu.


ANTALYA’DA OLAYLAR ÇIKMIŞTI


Polisin yaklaşık 6 aydır ettiği şebeke için aylar önce Muğla ve Antalya’ya ekipler gönderilmişti. Antalya’ya gönderilen ekip, bölge polisinden de destek alarak, sahte marka şebekesini takip etmişti. Yapılan çalışmalarda Mart ayında sahte markalı ürün dolu bir depoya ara operasyon düzenlenmişti.


ADAM TOPLAMIŞLAR


Mart ayında gerçekleşen o operasyonda şebeke topladığı adamlarla polisin depolara germesine engel olmaya çalışmıştı. Öğlen depoya girmeye çalışan polisin içeriye girmesi 12 saati bulmuştu. Şebekenin Antalya’nın ilçelerinden çağırdığı adamlarla yaptığı eylem polis kameralarına da yansımıştı. Kameralara yansıyan o görüntüler bu gün basın mensuplarıyla paylaşıldı.


SAHTE MARKALI ÜRÜNLER İÇİN TAŞLARLA POLİSE ENGEL OLMAYA ÇALIŞTILAR


Polis kameralarına yansıyan görüntülerde, depoya giremeyen polisin olay yerine çağırdığı çevik kuvvet polisine karşı koymaya çalışan kişiler görülüyor. Polisle bu kişilerin yaşadığı arbedenin yanında bir kişinin ellerinde tuttuğu taşlar dikkat çekiyor. Havanın kararmasına rağmen eylemlerine devam ettikleri görülen görüntülerde polisin TOMA araçlarıyla su sıktığı ve kalabalığı dağıtmak için gaz kullandığı da görülüyor.


Ara operasyonun ardından 8 Mayıs’ta İstanbul ve Muğla ile eş zamanlı gerçekleşen operasyonda, Antalya ve ilçelerinde 28 adrese baskın düzenlendi. Operasyonlarda 11 kişi gözaltına alınırken çok miktarda sahte ürüne de el konuldu. Operasyonun görüntüleri de basın mensuplarıyla paylaşılan görüntüler arasında yer aldı. Görüntülerde, polisin özel harekat polisi eşliğinde depoya girişi, monttan tişorta içerideki bir çok tekstil ürünü ile el konulan ürünlerin kamyonlara doldurulmaları yer alıyor.