İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri 3 ay önce yaptıkları bir çalışmada, emekli Albay Bayram K.'nın, Van'dan İstanbul'a uyuşturucu getirme hazırlığı yaptığı belirlendi. Bunun üzerine harekete geçen polis, emekli albayı teknik ve fiziki takibe aldı. Yapılan çalışmalarla bir süre önce Van'a giden Bayram K.'nın geçtiğimiz hafta Mahsum S.'nin kullandığı araçla İstanbul'a doğru yola çıktığı belirlendi. Bunun üzerine plakası tespit edilen araç takip edilmeye başlandı. Takip İstanbul sınırında son buldu. Yapılan operasyonla İstanbul girişinde durdurulan araçtaki emekli albay ve aracı kullanan Mahsun S. ile otomobilin üzerine kayıtlı olduğu Asiye E. İstanbul'daki evinde gözaltına alındı. Araçta yapılan aramada 210 kilo esrar, 88 kilo 350 gram eroin ele geçirildi. Ayrıca 3 bin 200 TL 200 ABD Doları ve 250 Euro paraya el konuldu. Yapılan aramada emekli albayın üzerinde sahte "hakim savcı kimlik kartı" bulundu.


OPERASYON KAMERADA


Polisin yaptığı takip ve yakalama anları polis kameralarına yansıdı. Görüntülerde polisin, uyuşturucu taşınan aracı takip ettiği görülüyor. Operasyon emniyet amirinin telsizle talimatıyla başlıyor. Emniyet amiri "Operasyon sırasında trafik güvenliğini ve kendi can güvenliğinizi ön planda bulundurun. Operasyon başlamıştır" demesiyle başlanan araç durduruluyor. Araçtan indirilen şüpheliler, arandıktan sonra gözaltına alınıyor. Yapılan aramalarda ise aracın arka bölümündeki kolilerde 210 kilo esrar, 88 kilo 350 gram eroin bulunuyor.


POLİS NOKTALARINDAN GEÇMEK İÇİN KARTI KULLANDI


Polisin yaptığı incelemede, emekli albayın uyuşturucuyu Van'dan İstanbul'a getirmek için sahte hakim ve savcı kimlik kartı kullandığı tespit edildi. Bayram K.'nin arama noktalarından geçerken, ben savcıyım diyerek arama yaptırmadan yoluna devam ettiği öğrenildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından İstanbul Adliyesi'ne sevk edilen zanlılardan Bayram K. ve Mahsum S. tutuklanırken, uyuşturucu bulunan aracın üzerine kayıtlı olduğu Asiye E. serbest bırakıldı.