Asayiş Şube Müdürlüğü'ne başvuran bir kişi, tanıştığı bazı kişilerin sahte belgelerle kendisine bankadan kredi çıkarttığını daha sonra da yüzde 40 komisyon istediklerini söyleyerek şikayetçi oldu. Polis olayla ilgili başlattığı operasyonda sahtecilikten daha önceden polise geliş kaydı bulunan Kerem K.(42) ile Abdülhalik Y.(32) ile bankada memure olarak çalışan Ç.A.’yı gözaltına aldı. Zanlıların daha önce bankaya başvurarak ret cevabı alan kişilere sahte maaş bordoları düzenleyerek istedikleri kredinin verilmesini sağladıkları öğrenildi. Zanlılardan Kerem K. ile Abdülhalik Y. tutuklanırken, belgelerin sahte olduğunu bilmediğini söyleyen memure Ç.A. serbest bırakıldı.


Öte yandan noterde otomobilinin satmaya çalışırken dolandırıldığını söyleyen bir kişinin polise başvurmasıyla polis 3 kişiyi gözaltına aldı. Zanlıların otomobilini satmaya çalışan kişilerle müşteri gibi irtibata geçtikleri, daha sonra sözde satış yapmak üzere notere gittikleri öğrenildi. Burada dostluk kurduğu araç sahibini “Arkadaş parayı almaya bankaya gitti. Biz burada satışı yapalım. Size parayı daha sonra veririz” diyerek kandıran zanlıların satışın yapılmasının ardından otomobili de alarak kaçtıkları öğrenildi.


Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği tarafından olayla ilgili yapılan operasyonda Tekin İ., Volkan K. ile Akın D. gözaltına alındı. Zanlılardan Tekin İ.’nin daha önceden dolandırıcılık suçundan 12 kaydı bulunduğu ayrıca 5 ayrı mahkeme tarafından arandığı ortaya çıktı. Volkan K.’nın da daha önceden dolandırıcılık, sahtecilik amacıyla örgüt kurmak ve bu örgüte üye olmak suçundan kaydı bulunduğu öğrenildi. Zanlılar çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.