Merkez Yüreğir İlçesi Yunus Emre Mahallesi'nde 6 Ağustos 2011'de meydana gelen olayda, iddiaya göre, özel güvenlik görevlisi Dilek Kılıç, beraberindeki 2 arkadaşıyla kuyumcuya gitti. Arkadaşları dışarıda beklerken, Kılıç kuyumcuya girerek elindeki sahte altından bileziklerin bir bölümünü satıp, geri kalanını da başka model altın bileziklerle değiştirmek istediğini söyledi. İşyerinde oluşan yoğunluktan bilezikleri iyi inceleyemeyen kuyumcu, Dilek Kılıç'a verdiği sahte bileziklere karşılık 5 bilezik, üstüne de 200 lira para verdi.

Kuyumcu 32 yaşındaki Ali Haydar Karadağ, bilezikleri götürdüğü altın atölyesinde sahte olduklarını öğrenince polise başvurdu. İşyerindeki güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen polis, benzer yöntemlerle toplam 4 kuyumcuyu daha dolandırdığını tespit ettiği Dilek Kılıç'ı yakaladı. İfadesinin ardından çıkarıldığı nöbetçi mahkemede tutuklanan Kılıç hakkında, 2 kuyumcuyu dolandırdığı iddiasıyla 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Adana 14'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanan sanık Dilek Kılıç, geçen kasım ayındaki duruşmada, bilezikleri Ceyhan'daki bir arkadaşından aldığını ileri sürerek, suçlamayı kabul etmedi. Mahkeme hakimi de, suçun niteliği ve sanığın tutuklulukta geçen süresini göz önünde bulundurarak tahliye kararı verdi.

Yargılamasına tutuksuz devam edilen Kılıç, daha sonraki duruşmada ise pişmanlığını dile getirip, mağdurların zararlarını karşıladığını belgeledi. Kılıç, aynı mahkemede görülen 2 ayrı davanın karar duruşmasına katılmadı. Sanık Dilek Kılıç, 2 davadan toplam 6 yıl hapse çarptırıldı. Hakim, etkin pişmanlıkta bulunarak müştekilerin zararını karşıladığı için ve duruşmalardaki iyi halinden dolayı sanığa verdiği cezada indirim yapıp, cezayı 2 yıl 1 ay hapse düşürdü ve bu hapis cezasını da 8 bin 320 lira para cezasına çevirerek erteledi.

Kılıç, 5 yıl içerisinde yeni bir suç işlerse bu cezayı da çekecek.



MKA(OA/CK)