Olay, İlkadım İlçesi'nde dün meydana geldi. İddiaya göre, Hanife K., ilçenin Kale Mahallesi'nde bulunan 49 yaşındaki Nurdan Ö.'ye ait kuyumcuya giderek sahte altın bilekliği 300 liraya bozdurup işyerinden çıktı. Bir süre sonra aynı adres üzerinde bulunan 22 yaşındaki Muharrem A.'ya ait kuyumcuya giren şüpheli, 280 liraya bir sahte altın bileklik daha bozdurduktan sonra işyerinden ayrıldı.

İki işyerinden dolandırıcılık yapan Hanife K., ilçenin Pazar Mahallesi'ndeki 33 yaşındaki Kemal B.'ye ait kuyumcudan da sahte altın bileklik bozdurmak istedi. Bilekliği inceleyen ve sahte olduğunu anlayan işyeri sahibi, şüpheliyi oyalayıp polise ihbarda bulundu. Kısa sürede olay yerine gelen polis, Hanife K.'yı gözaltına aldı. Aramada, Hanife K.'nın üzerinden 300 lira çıktı.

Şüpheli, polisteki ilk ifadesinde, "Ben suçsuzum. Harçlığım yoktu, arkadaşım bozdurup harçlık yapmam için verdi. Sahte olduğunu bilmiyordum" dedi. Şüpheli daha sonra, polisin ısrarlı soruları üzerine ifadesini değiştirip, "Ben, Erdal K. ve D.G. isimli kız, İstanbul'da oturuyoruz. Erdal K.'nın kiraladığı otomobille Samsun'a geldik. Erdal K.'dan aldığım sahte altın bileklikleri bozdurdum. Paraları da bölüştük. Ancak ben yakalandım" dedi.

İfadenin ardından Samsun'dan otomobille ayrılan Erdal K. ve D.G., Ordu'nun Çamaş İlçesi'nde yakalanarak Samsun Emniyet Müdürlüğü'ne teslim edildi. Şüphelilerin hırsızlık suçundan sabıkaları olduğu ortaya çıktı.

Polisteki ifadesinde suçlamaları kabul etmeyen Erdal K., "Hanife K.'yı İstanbul'dan tanırım. Ben ve arkadaşım D.G., Ordu'ya gezmeye gidecektik. Araç kiraladım. Hanife K., 'Ben de geleyim' dedi. Biz de kabul ettik. Kendisini Samsun'a geldiğimizde indirdik. Biz de Ordu'ya gittik. Olayla ilgim yok" diye konuştu. Yaşı 18'den küçük olan D.G. ise Çocuk Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi.

Polisin olayla ilgili soruşturması sürüyor.



HÇ(İS/CK)