Bodrum'daki Sahil Güvenlik birimlerini denetlemek amacıyla ilçeye gelen Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral Serdar Dülger'in, Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan'ı ziyareti basına kapalı olarak yapıldı. Görüşmede, Dülger ve Gödekmerdan'ın, Sahil Güvenliğin çalışmaları, bölgenin sorunları ve istekler konusunda bilgi alışverişinde bulunduğu öğrenildi.

Yaklaşık 30 dakika süren görüşmenin ardından Tümamiral Dülger, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Son dönemlerde insan kaçakçılığının azalması ve Yunanistan'da yaşanan krizin bunda etkisi olup olmadığı yönündeki sorulara yanıt veren Dülger, "Özellikle Ege Bölgesi'nde geçiş noktalarında aldığımız yoğun önlemler var. Botlarımız sürekli bu noktalarda devriye halinde. 24 saat boyunca geçiş noktalarımız kontrol altında tutuluyor. Bu önlemler sayesinde insan kaçakçılığının kuzeye, Yunanistan sınırına kaydığını görüyoruz. Orada da Yunanistan'ın aldığı önlemleri biliyoruz. Yunanistan'da yaşanan kriz de, bu durumu etkilemiş olabilir. Türkiye'nin geri kalan bölgelerinde ise insan kaçakçılığı sorunu bizim tespitlerimize göre hemen hemen hiç yaşanmıyor" dedi.

Ziyaretin sonunda Bodrum Kaymakamı Gödekmerdan, Tümamiral Dülger'e seramik çalışma, Tümamiral Dülger de Sahil Güvenlik arması hediye etti. Tümamiral Serdar Dülger, Kaymakamlıktan ayrılırken şeref defterini imzaladı. Dülger, "Çok özel bir günde ülkemizin önemli turizm merkezlerinden birinde bulunmak mutluluğu içindeyim. Bodrum'a huzurlu sakin ve mutlu bir gelecek dileği ile Sayın Kaymakam Dr. Mehmet Gödekmerdan'a saygılarımızı sunuyoruz" diye yazdı.



NK(AÖ/CK)