Olay, geçen yıl 10 Nisan'nda saat 03.30 sıralarında, Konak sahilinde meydana geldi. 3 yıl önce ayrıldığı eşi Fatma Acabey ile konuşmak için buluşan Abdullah Büyük, birlikte sahilde yürüdükleri sırada, önlerini keserek, eski eşinin çantasını almaya çalıştıkları iddia edilen 2 kişi tarafından dövülüp, başına taşla vurularak öldürüldü. Büyük’e saldıranlar olay yerinden kaçarken, polis, Fatma Acabey'in verdiği bilgiler doğrultusunda olayı gerçekleştirdikleri iddisıyla hırsızlık, hırsızlık malı satın alma ve uyuşturucu suçlarından sabıkalı Metin Duran ile sabıkası bulunmayan Hasan Kerpiççi'yi gözaltına aldı. Acabey, tarafından da teşhis edilen, ancak suçlamaları kabul etmeyen Duran ve Kerpiççi, mahkemece tutuklandı.

İzmir 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde haklarında dava açılan tutuklu sanıklar Duran ve Kerpiççi, son duruşmada, mahkeme başkanının muhalefet şerhine rağmen, oy çokluğuyla, 'adam öldürme' suçundan ömür boyu, 'gece vakti yağma girişimi'nden 5'er yıl hapis cezasına çarptırıldı. Sanıkların beraatine karar verilmesini isteyen duruşma savcısı ve sanıkların avukatı Kübra Türkoğlu, kararı temyiz etti. Dosyayı inceleyen Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi, istemleri yerinde görüp, yerel mahkemenin verdiği ceza kararını bozdu.

Yargıtay'ın bozma kararı üzerine tekrar görülecek olan davanın duruşması öncesi süpriz bir gelişme yaşandı. Fatma Acabey’in, yargılama sırasında davada sanıklar lehinde tanıklık yapan eski sevgilisi Recep Ertuğrul Tirolar ile evlendiği ortaya çıktı. Fatma Acabey’in soyadı da duruşma zabıtlarında 'Tirolar' olarak değişti.



BK(İÖ/SS)