Olay, bu sabah meydana geldi. Kocasinan İlçesi Serçeönü Mahallesi'nde, henüz belirlenemeyen sahibinin elinden kaçan maymun, Kocasinan yaya altgeçidinden dershaneye giden lise öğrencisi 15 yaşındaki Serap Esra Dağ’ın sol bacağını ısırdı.  Büyük korku yaşayan Serap Esra Dağı, altgeçit esnafı tarafından çağrılan 112 ambulansıyla Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü. Bu sırada olay yerine giden polis ekipleri, saldırgan maymunu bulamadı.

Kaçan maymun, bu kez yolun karşısına geçerek, Melikgazi İlçesi Kılıçarslan Mahallesi Sivas Caddesi'nde kaldırımda dershaneye giden lise öğrencisi 13 yaşındaki Özlem Nurcan Polat’a da saldırdı. Genç kızın sağ bacağından ısıran maymun, Özlem Nurcan’ı da hastanelik ederek, kaçtı. Polisin haber verdiği Belediye ekipleri, saldırgan maymunu Kılıçarslan Mahallesi Molla Sokak üzerinde bulunan Kılıçarslan Camii Parkı'nda buldu. Sakinleştirici iğne vurulan maymun etkisiz hale getirilerek Beştepeler Hayvanat Bahçesi'ne götürüldü. Hastanede tedavileri devam eden Serap Esra Dağ ve Özlem Nurcan Polat ise maymunun sahibinden şikayetçi olduklarını söyledi.

Öte yandan belediye görevlisi Cemal Çadır'ın yakalayarak etkisiz hale getirdiği saldırgan maymun, Beştepeler Mesire Alanı Hayvanat Bahçesi'ne kondu. Maymunun, tedavisinin tamamlanıp, sahibi gelene kadar burada misafir edileceği bildirildi. Cemal Çadır, oldukça hareketli olan maymunun zor da olsa yakaladıklarını ifade ederek, "Polis bize haber verene kadar iki kişiyi ısırarak yaralamış. Uyuşturucu iğneyle vurarak hayvanı sakinleştirdik. Hayvanat bahçesinde veteriner hekim eşliğinde tedavisi yapılacak" dedi.



MÖ(OE/SS)