Samsun 19 Mayıs Stadı'nda 13 Eylül 2010 günü Samsunspor ile Mersin İdman Yurdu takımları arasında oynanan mücadelenin 41'inci dakikasında VIP tribününden atlayan Murat Yeşilova, saha kenarında bulunan Mersin İdman Yurdu Teknik Direktörü kardeşi Yüksel Yeşilova'ya bıçakla saldırdı. Yüksel Yeşilova, kalça ve karnından 6 bıçak darbesiyle yaralandı, Murat Yeşilova ise gözaltına alındıktan sonra tutuklandı.

GELİNİNE TECAVÜZLE SUÇLADI

Samsun 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi’ne 'Adam öldürmeye teşebbüs' suçundan 24 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan Murat Yeşilova, üzerine atılan suç vasfının değişme olasığı dikkate alınarak 7 ay sonra tahliye edildi. Bugün son kez yapılan duruşmaya Murat Yeşilova ve Yüksel Yeşilova katılmadı. Murat Yeşilova daha önceki duruşmalarda yaptığı savunmasında, saldırıyı namus meselesi yüzünden yaptığını ileri sürerek, "Onu öldürmek istemedim. Öldürmek istesem bunu her yerde yapabilirdim. Gelinime Almanya’da tecavüz ettiği için onu canlı yayında herkese rezil etmek istedim" dedi.

"BÖYLE EŞİ OLAN BU KADINA BAKAR MI ?"

Yüksel Yeşilova ise ağabeyinin yalan söylediğini belirterek, tecavüz etmediğini belirtti. Teknik Direktör Yeşilova daha sonra mahkemeye tecavüz etmekle suçladığı gelinin fotoğrafı ile kendi eşinin fotoğrafını vererek, "Böyle eşi olan adam bu kadına bakar mı?" dedi. Ancak daha sonra Yeşilova'nın başka bir kadının fotoğrafını mahkemeye sunduğu iddia edilmişti.

Mahkeme heyeti sanık ve tanık avukatlarının yaptığı son savunmaları aldıktan sonra Murat Yeşilova'ya adam yaralamak suçundan 1 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası ile bıçak bulundurmak suçundan 1000 lira para cezası verdi.



İA(MS/AK)