Samsun’da gece yarısı şiddetini arttın fırtına ve aniden başlayan sağanak yağmur Canik İlçesi'nde etkili oldu. Yağış nedeniyle ilçe merkezinden geçen Mert Irmağı'nın suyu yükseldi. Irmak üzerindeki köprülerden bazıları yıkılma tehlikesi nedeniyle trafiğe kapatıldı. Cezaevi Mahallesi’ndeki köprü ise taşan sudan dolayı çökme tehlikesi geçirdi, kanalizasyonlar taştı, ilçe kerkezinde elektrikler kesildi. Polis ekipleri, ırmak kenarında bulunan mahallelerde anons yaparak halkı sele karşı uyardı. Özel bir hastanenin alt katı ile bodrum katı sular altında kaldı. İlçenin Hacıismail Mahallesi ile ulaşımı da kesildi. Gaziosmanpaşa Mahallesi'nde ise dere sularının taşması sonucu çok sayıda ev sular altında kaldı. İnsanlar çatılara çıkarak uzun süre kurtarılmayı bekledi. Ancak iş makinalarının da bölgeye gitmekte güçlük çektiği belirtildi.

ŞEHİRLERARASI ULAŞIM AKSADI

Su taşkınları nedeniyle Samsun –Ordu tamamen ulaşıma kapatıldı. Samsun-Ankara karayolunda ise ulaşım kontrollü olarak verilmeye başlandı. Köylerdeki ekili arazilerde büyük zararlar meydana geldiği belirtilirken, fırtına nedeniyle ağaçlar yıkıldı. Park halindeki otomobiller sel sularına kapılıp sürüklendi. Tekkeköy İlçesi’nde de Kirazlık deresinin suları yükselince köprünün çökme ihtimali nedeniyle ulaşıma kapatıldı.

Belediye ekipleri ile Sivil Savunma Arama ve Kurtarma ekipleride bölgede çalışmalara başladı. Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, kriz masası oluşturduklarını, arama ve kurtarma çalışmalarına başlandığını söyledi.

MS (İS/SSA) (FOTOĞRAF)