İzmirli Derya Canoğlu’nun kurmuş olduğu Delecta, lezzetli ve sağlıklı bir mönüyü her gün taze olarak hazırlayıp, istediğiniz adrese, istediğiniz saatte teslim eden bir beslenme planı hizmeti sunuyor. İngiltere ve İstanbul’da uygulanan iş modellerini araştırarak bu hizmeti, İzmir’e de getirmek isteyen Derya Canoğlu, mönüsünü hazırlarken, İzmir’in insanının seçici damak tadına göre hareket ediyor. En büyük hedefinin hafif ama lezzetli yemekler üretmek olduğunu belirten Canoğlu, "Ege’nin kendine has damak tadı ile dünya mutfaklarından seçkin lezzetleri harmanlayarak, ekibimiz ile 6 ay boyunca lezzet araştırma ve geliştirme faaliyetlerini yürüttük. Vardığımız sonuç ile Delecta mönüsünü oluşturduk. Delecta, sağlıklı beslenme konusunda sıkıntı yaşayan herkese yardım etmeyi ve bu şekilde hayat kalitelerini arttırmayı hedefliyor" dedi.

KİŞİYE ÖZEL BESLENME PROGRAMI

Üyelerin hizmet hattı aracılığı ile Delecta’ya ulaştıklarını, kendilerinin boy, yaş, kilo, spor faaliyetleri ve varsa beslenmeyi etkileyen sağlık problemleri gibi konulardan oluşan hususlardan sonra kişisel beslenme profillerinin çıkartıldıktan sonra özel bir mönü hazırladıklarını belirten Derya Canoğlu, "Bu bilgiler ışığında beslenme uzmanı kişinin günlük olarak alması gereken kalori miktarını hesaplıyor. Bundan sonra kişiye özel mönü hazırlanıyor, günlük olarak pişirilen mönü sabah erken saatte iş veya ev adresine teslim ediliyor. Sonrasında her 5 günde bir telefon ile arayıp üyenin durumunu kontrol edip, gerekiyorsa kalorisinde ayarlama yapılıyor" dedi.

Delecta’nın yarattığı mönünün her damak tadına hitap ettiğini ifade eden Derya Canoğlu, "Delecta da sadece mevsiminde ve taze lezzetler kullanıyor. Etler ve balıklar gün aşırı tedarik edilmek sureti ile buzluğa girmeden işlem görüyor. Dondurulmuş, konserve ürün ve şarküteri kullanılmıyor. Mümkün olan her üründe güvenilir organik ürünleri kullanılıyor. Her ürünün tedarikçisi özel, mesela lor peyniri Tire’den, kış ortasında yaz lezzetindeki domatesler, Antalya’dan, etler, özel besi üreten yerel kasaplardan tedarik ediliyor. Yani evinize alır gibi alışveriş yapıp, ev mutfağı titizliğinde hazırlayıp, pişiriyoruz" dedi.