Türkiye Sağlık ve Sosyal Hizmet Kolu Kamu Görevlileri Sendikası Adana Şube Başkanı Arif Dağlı ve sendika üyeleri, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin merkez Yüreğir İlçesi'ndeki yeni binasının bahçesinde toplandı.

Başkan Arif Dağlı, sağlık çalışanlarının sorunlarını ve beklentilerini dile getirirken, Toplu Konut İdaresi tarafından yaptırılan 606 yataklı yeni hastane binasında acil servis ünitesindeki kapılar ve koridorların sedyelerin geçeceği kadar geniş olmadığı gerekçesiyle yıkılıp yeniden yapılmasını eleştirdi.

Başkan Dağlı, ortaya çıkan tablonun trajikomik olduğunu kaydetti. Dağlı, "Hastane taşındı ama acil servisi 5 kilometre uzaklıktaki eski binada kaldı. Tadilat inşaatının 6 ay içinde taşınacağı söyleniyor. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir rezalet yok" dedi.

Sağlık alanında faaliyet gösteren bir sendikanın da üye kaydedebilmek için yasa dışı çalışmalar yaptığını iddia eden Dağlı, şunları söyledi:

"Bazı sendikalar üye kazanabilmek için özellikle 112 Acil Servis istasyonlarında görev yapanlara, su ısıtıcısı, buzdolabı, klima, televizyon ve çekyat gibi eşyalar dağıtıyor. Bunlar pazarlamacı mı sendikacı mı? Bu suç teşkil eder. Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'nı ve Adana Valisi'ni göreve davet ediyorum. Özellikle Numune Hastanesi'nde farklı sendikalara mensup sağlık çalışanlarına baskı yapılıyor. Bu baskılar dayanılmaz boyutlara ulaştı. Bu yöneticiler görevlerini bir kenara bırakarak sadece sendikacılık yapıyor."

Sağlık çalışanlarının eylemi devam ederken, hastanenin özel güvenlik elemanları, hastane bahçesinde elinde termosla seyyar çay satan Yılmaz Bozkurt'u dışarı çıkarmak istedi. Direnen Yılmaz Bozkurt'la güvenlik görevlileri arasında kavga çıktı. 6 güvenlik görevlisi, seyyar çaycıyı tekme tokat tartakladı. Sağlık çalışanlarının eylemini takip eden polis ekipleri, kavgaya müdahale edip tarafları ayırdı. İşsiz olduğunu söyleyen Bozkurt, "5 çocuğum var. Evimi geçindirmek için çay satıyorum. Ekmeğimi kazanmaya çalışmak suç mu?" diye tepki gösteri, şikayetçi oldu.

Seyyar çaycının dövülmesine tanıklık eden sağlık çalışanları da tepki gösterip hastane yönetiminin seyyar esnafa hastane önünde yardımcı olmasını istedi.