Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi önünde 21 Aralık 2011'de toplanan DİSK, KESK ve Adana Tabip Odası üyeleri, Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Teşkilat ve Görevleri hakkında 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname'de yer alan hükümleri protesto amacıyla yürüyüş düzenledi. Adana Eczacı Odası, Pratisyen Hekimler Derneği, Asistan Hekimler Derneği ve Hasta Hakları Derneği'nin de destek verdiği sağlık çalışanları, Uğur Mumcu Meydanı'na kadar yaklaşık 3 kilometre yürüdü. Yol boyunca hükümet aleyhine slogan atıp, düdük çalan sağlık çalışanları, konuşmaların ardından halay çekerek dağıldı. 'MÜCADELEMİZ ENGELLENEMEZ'

Adana Tabip Odası Başkanı Resmiye Kaya, olaysız son bulan yürüyüşe ilgili kendisiyle birlikte Eğitim- Sen Adana Şube Başkanı Kamuran Karaca, DİSK Dev-Sağlık-İş Çukurova Şube Başkanı Bülent Kara'nın aralarında yer aldığı 20 kişi hakkında, '2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet' suçlamasıyla adli soruşturma başlatıldığını bildirdi.

KESK Adana Dönem Sözcüsü Muzaffer Yüksel ve DİSK Çukurova Bölge Temsilcisi Kemal Arslan ile birlikte, oda binasında basın toplantısı yapan Adana Tabip Odası Başkanı Resmiye Kaya, baskılara boyun eğmeyeceklerini söyledi.

Kaya, "Bugüne kadar demokrasi mücadelemiz kimi zaman hukuk kullanılarak kimi zaman da fiili olarak engellenmeye çalışıldı. Bu mücadelemizden rahatsız olanlar bilmeliler ki mücadelemiz engellenemez. Baskı ve soruşturmalarla bizi sindiremeyecekler" dedi.



YB(BY/SS)