Manisa Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) ile Muay Thai Federasyonu arasında işbirliği protokolü imzalandı. Rektörlük binasında gerçekleştirilen protokol törenine CBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, Muay Thai Ege Bölge Başkanı Şakir Bayramoğlu, CBÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Yüksel, CBÜ Tıp Fakültesi Fizyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Necip Kutlu, Muay Thai Ege Bölge Koordinatörü Ediz Barış katıldı. İmzalanan protokol ile CBÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Sağlık Araştırma Merkezi bünyesinde açılan Psikometrik ve Psikomotor Ölçme ve Değerlendirme Biriminde Muay Thai Federasyonu'ndaki sporcuların fiziksel ve mantıksal zekaları ölçülecek. Muay Thai Federasyonu ise karşılığında Manisa'daki spor salonunda hastane bünyesindeki doktor, hekim ve sağlık personeline ücretsiz olarak yakın savunma eğitimi verecek.

Protokolün sporcuların gelişimi için önemli olduğunu vurgulayan Muay Thai Ege Bölge Başkanı Şakir Bayramoğlu, "Protokol kapsamında şimdilik 25 sporcumuz Psikometrik ve Psikomotor Ölçme ve Değerlendirme Biriminde fiziksel ve mantıksal zekalarını ölçecek. Bizde buna karşılık sağlık çalışanlarımıza yakın savunma eğitimi vereceğiz. Böylece son günlerde doktorlarımız ve sağlık çalışanlarımız artan şiddet olaylarında kendilerini savunabilecekler. Ayrıca sporda yapmış olacaklar" dedi.

CBÜ Rektörü Prof. Dr. Pakdemirli ise imzalanan protokolün iki taraf için yararlı olacağını ifade etti. Pakdemirli, spora her zaman destek verdiğini ifade ederek, başka spor kuruluşlarıyla da protokol imzalamaya hazır olduklarını söyledi. Pakdemirli son olarak, yakın savunma eğitimine hastane bünyesindeki güvenlik görevlilerinin de dahil edilmesi talebinde bulundu.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Yüksel ise, sağlık çalışanları için bu savunma sporunun gerekli olduğunu vurgulayarak, "Sonuçta hekimler kendilerini korumak istiyor. Onun için savunma sporuna bütünü hekimlerimizin ihtiyacı var? diye konuştu. Konuşmaların ardından Muay Thai Ege Bölge Koordinatörü Ediz Barış, yakın savunma sporuyla ilgili kısa bir gösteri yaptı. Daha sonra hep birlikte protokolü imzaladı.



İK (KO/RT)