Olay, saat 02.00 sıralarında Kepez İlçesi Ulus Mahallesi 2102 Sokak üzerinde bulunan 14 Nolu Sağlık Ocağı'nda meydana geldi. Sağlık ocağının arka kısmında bulunan pencereyi zorlayarak içeri giren kimliği belirsiz şüpheliler, buradan önce bir bilgisayar kasası ve monitör çaldı. Bu sırada yaptıkları aramada sağlık ocağının anahtarını bulan hırsızlık şüphelileri, ilk çaldıkları bilgisayarı aynı mahallede bulunan evlerine bıraktıktan sonra tekrar geldi. Bu kez kapıyı anahtarla açıp içeri giren iki kişi, diğer bilgisayar, televizyon ve yazıcıyı alarak sağlık ocağının kapısını kilitleyerek kaçtı. Sabah görevliler sağlık ocağının soyulduğunu görünce durumu polise bildirdi.

Antalya Emniyeti Kepez İlçe Asayiş Büro Amirliği ekipleri, çevrede bulunan eczanelerin güvenlik kamerası görüntülerini incelemeye aldı. Saatler süren incelemenin ardından şüphelileri belirleyen polis, daha önce de yine hırsızlık suçundan işlem yaptıkları 19 yaşındaki Soner Ş. ve ağabeyi 21 yaşındaki Rıdvan Ş.'yi sağlık ocağına 200 metre uzaklıkta bulunan evlerinde yakalanarak gözaltına alındı. Evde yapılan aramada ise gece çalınan malzemeler bulundu.

Bilgisayarlar, televizyon ve yazıcı, işleri durma noktasına gelen sağlık ocağına teslim edilirken, madde bağımlısı oldukları öne sürülen iki kardeş ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Polis olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü açıkladı.