Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğü, Evde Bakım Hizmetleri Şubesi’nde görevli sağlık memuru Engin Yonar, bugün izinli olduğu için işe gitmedi. Öğle saatlerinde İsmail Kaymak İlköğretim Okulu’nda müzik öğretmeni olan dört yıllık eşi 37 yaşındaki Seyhan Yonar, kendisini cep telefonundan aradı. Eşinin telefonlarına cevap vermemesi üzerine şüphelenen kadın, Troya Caddesi Yağmur Evleri Sitesi’ndeki evlerine gittiğinde korkunç manzara ile karşılaştı. Eşini, oturma odasının tavanındaki kancaya iple asılı olarak bulan Seyhan Yonar, durumu polise ve 112 Acil Servis ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri ve polisin yaptığı incelemede 2.5 yaşında Minel adında bir kız çocuk babası olan Yonar’ın öldüğü belirlendi.

Polisin evde yaptığı aramada, Yonar’ın intihar nedenini belirtir bir nota rastlanmadı. Daha önce görev yaptığı Çan İlçe Sağlık Müdürlüğü’nden bir yıl önce Çanakkale’ye tayin olan Yonar’ın cesedi, savcının incelemesini ardından Çanakkale Devlet Hastanesi Morgu’na kaldırıldı. Polis, Yonar’ın intiharı ile ilgili soruşturmanın sürdüğünü bildirdi. Yonar çiftinin kızları Minel’in, olay sırasında bakıcısında olduğu öğrenildi.

Acı haberi alan Yonar çiftinin iş arkadaşları ve yakınları olay yerine akın etti. Eşinin cenazesi evden çıkartılırken sinir krizi geçiren Seyhan Yonar, sağlık ekiplerinin sakinleştirici iğne vurmasının ardından komşularının evine götürüldü.



ES(İÖ/BT)