Çalışanlar adına konuşan Sağlık- Sen Şube Başkanı Mehmet Ali Kara, tüm üniversite hastanelerinde döner sermaye ödemelerindeki sıkıntılar nedeniyle çalışanların mağduriyetinin her geçen gün arttığını söyledi. Kara, kısıtlı imkanlarla sağlık hizmeti sunan personelin, üniversite yönetiminin adil olmayan döner sermaye ek ödeme dağıtımına mecbur kalıp, buna rağmen işini aksatmadığını ifade etti. Kara, "Çalışanlarımız geçmiş yıllarda döner sermaye kesintisi korkusuyla izne çıkamıyorlardı. Bu sorunu kökten halleden Sağlık- Sen şimdi ise üniversitenin borçları bahane edilerek çalışanların döner sermayelerinin düşürülmesini her koşulda dile getirmeye devam edecektir. Yapılan uygulama hastane çalışanlarının motivasyonunu ve çalışma barışını bozmaktadır" dedi.

Mehmet Ali Kara, döner sermayedeki adaletsizliğin YÖK'ün yönetmeliğinden kaynaklandığını savundu. Kara, şunları kaydetti:

"Bu durum üniversite hastaneleri arasında döner sermaye primi dağılımında farklı uygulamalara yol açmakta ve adaletsizliğe sebep olmaktadır. Uygulama birliğinin sağlanması ve adaletsizliğe neden olmaması için döner sermaye primi dağılımında tavan oranlarının belirlenmesinde kurumların inisiyatiflerine son verilmeli ve Sağlık Bakanlığı'nda olduğu gibi hizmet sınıflarına göre temsilcilerin ve sendika temsilcilerinin de katılacağı döner sermaye komisyonları oluşturularak komisyon kararıyla dağıtılmalıdır."

Sağlık çalışanları, basın açıklamasının ardından dağıldı.



GG(EE/BT)