Adana Adliyesi önünde toplanan sendika üyeleri, üzerinde, 'Sağlık Çalışanlarına Yapılan Mobbinge Hayır' yazılı pankart açarak eylem yaptı. Gurup adına konuşan Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Adana Şube  Sekreteri Gülistan Atasoy, hükümetin uyguladığı politikaların, çalışanların üzerinde dolaylı bir baskı oluşturduğunu söyledi.

Son zamanlarda bu baskı ve uygulamaların artarak, çalışanları bezdirecek ölçülere ulaştığını savunan Atasoy, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Sağlık ve sosyal hizmetin piyasalaştırılması doğrultusunda yapılan düzenlemeler iş kolumuzda mobbing dediğimiz kavramla daha fazla karşılaşma sürecini yaşamamıza neden olmuştur. Sağlıkta Dönüşüm Programı çerçevesinde getirilen performansa dayalı çalışma sistemi iş yükünü doğrudan arttırırken, dolaylı biçimde baskı ve tehdit oluşturmaktadır. İş yerlerinde şiddetin her türlüsüne en çok kadınların maruz kaldığını biliyoruz. Sağlık alanında ise daha çok kadınların yaptığı bir meslek olmaktan kaynaklı bu şiddetle en çok hemşireler karşılaşmaktadırlar."

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı hastanesinde hemşire olarak çalışan SES işyeri temsilcisi Meral Tuncer Şahin bir yıla yakın süredir baskı altında olduğunu söyleyen Gülestan Atasoy, "Aynı zamanda Temsilcisi bulunduğu SES Sendikası'nın panoları kaldırılarak, örgütlü mücadelesi açısından da ikinci bir mobbing uygulanmaktadır. Gerek bireysel gerekse sendikanın girişimleri sonuç vermeyince hukuki süreç başlatılmıştır" dedi.



MKA(OA/ESM)