Gaziantep'te kalp damar cerrahisi uzmanı Dr. Ersin Arslan'ın önceki gün hasta yakını tarafından bıçaklanarak öldürülmesine tepki göstermek için sağlık çalışanları bir günlük iş bırakma eylemi yaptı. İstanbul ve Cerrahpaşa tıp fakültelerinin bahçesinde toplanan binlerce sağlık çalışanı saat 11.30'da yürüyüşe geçti. "Sağlık Bakanı İstifa" yazılı pankart açan ve öldürülen meslektaşları Ersin Arslan'ın fotoğraflarını taşıyan sağlık çalışanları Cerrahpaşa ve Çapa olmak üzere iki ayrı koldan yürüyerek, Fındıkzade'de birleşti. Grup, buradan da "Recep Akdağ istifa", "Vatandaş uyuma doktoruna sahip çık" sloganları eşliğinde Beyazıt'a yürüdü. Yürüyüş sırasında Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yatan hastaların da camlardan sağlık çalışanlarının eylemine alkışlarla destek verdiği görüldü. Beyazıt'a ulaşan gruba, burada ise Kadıköy'den gelen bir başka grup eklendi. Sağlık çalışanları daha sonra tramvay yolundan İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü önüne yürüdü. Çevik kuvvet polislerinin yoğun güvenlik önlemi aldığı İl Sağlık Müdürlüğü önüne gelen grup, Ersin Arslan için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.


BAŞBAKAN VE SAĞLIK BAKANI ÖZÜR DİLESİN


Burada konuşan İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Ali Çerkezoğlu, "Yapılan görüşmeler, basın açıklamaları, açtığımız davalar, sunduğumuz yasa önerileri, TBMM'den istediğimiz araştırma önergeleri ilgisizlikle karşılandı. Sanki hekimlerin, sağlık çalışanlarının ölümü beklendi" dedi. Taleplerini de sıralayan Çerkezoğlu, "Sağlıkta şiddet araştırma önergesi ivedilikle mecliste ele alınsın. Hekime ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddete karşı cezai yaptırım talep eden yasa tasarısı öncelikle meclisten geçirilsin. Hastaları hekimlere karşı kışkırtan söylemden, dilden, hürmetsiz tutumdan vazgeçilsin. Hastaları hekimlere karşı kışkırtan SABİM şikayet hattı şu günden itibaren bu kışkırtıcı misyonunu ortadan kaldırsın" diye konuştu.


İstanbul Tabip Odası Başkanı Taner Görgün ise şu an içinde bulunduğu duygu durumunu anlatarak, "Acaba doktorluğu bıraksam mı, yapmasam mı? Çünkü öyle bir ortamda doktorluk yapıyorum ki, zaten ölümcül bir hastalığa sahip hastanın ölümünden bile sorumlu tutulacağım ve bu yüzden öldürüleceğim bir sağlık sisteminde çalışmak zorunda bırakılıyorum ben. Böyle bir ortamda doktorluk yapılabilir mi? Somut bir adım atıldığının göstergesi olarak Sağlık Bakanı ve Başbakan'ın bugüne kadar sarfettikleri saygısız söyleden dolayı samimi olarak bütün sağlık çalışanlarından özür dilemelidirler. Sağlık Bakanı, samimiyetini göstermek adına bugün istifa ettiğini deklare etmelidir" dedi.