Olay, dün saat 16.00 sıralarında meydana geldi. 35 yaşındaki Zekeriya Kanat, oğlu 1 yaşındaki Ayhan Kanat'ı ishal şikayetiyle Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde getirdi. Yoğun bakıma alınan küçük çocuk kurtarılamadı. Bunun üzerine Çocuk hastalıkları uzmanı Dr. Nilgün Eroğlu, gelişme üzerine acı haberi yoğun bakım önünde bekleyen baba Zekeriya Kanat'ı söylemek için yanına gitti. Doktordan oğlunun ölüm haberini alan baba öfkelenerek doktora saldırıp, başını duvara vurdu. Zekeriya Kanat, araya girmek isteyen güvenlik görevlisi Mevlüt Kara'yı da yumruklayarak burnunu kırdı. Polisin müdahalesiyle Zekeriya Kanat gözaltına alındı. Kanat, ifadesi ardından serbest bırakıldı.

Sağlık-Sen Kahramanmaraş Şube Başkanı Mutlu Kaya, sağlık çalışanlarıyla birlikte Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi önünde saldırıyı protesto etti. Burada konuşma yapan Kaya, şöyle dedi:

"Sağlık çalışanlarına şiddet uygulamasının, böbürlenerek anlatıldığı bir dönemin yaşanıyor. Hayat kurtarma mücadelesi verirken bir yandan da hayatlarını kaybetme riskiyle görev yaptıkları unutulan, şiddete maruz kalıp verimleri düşürülen, moralleri bozulan, bir sonraki vatandaşımıza sunulacak hizmetin kalitesini etkileyen bu zihniyet karşısında son derece endişeliyiz. Ülke insanımız için 7 gün 24 saat kutsal bir görevi yerine getiren sağlık çalışanlarımıza uygulanan şiddeti halkımızın da tasvip etmediği muhakkaktır. Bu olayları gerçekleştiren sağlıksız zihniyetlere karşı ülke insanımız da tepkisini açıkça ortaya koymalıdır."

Açıklama ardından sendika üyeleri, açtıkları döviz ve sloganlarla tepkilerini anlattı.