Dr. Aşkım Tüfekçi Hastanesi önünde toplanan yaklaşık 30 sağlık çalışanı, bir süre önce bir hasta yakını tarafından öldürülen Dr. Ersin Arslan'ı anmak ve son zamanlarda sağlık merkezlerinde artan şiddet olaylarını protesto etmek için oturma eylemi düzenledi. Yakalarına siyah kurdele takan sağlık çalışanları, 15 dakika süren oturma eyleminin ardından sloganlar attı.

Konuyla ilgili basın açıklaması yapan Adana- Osmaniye Tabip Odası Başkanı Dr. Akif İhsan Ökten, 'Size kapısını açmayan başhekimin kapısını kırarak girin' anlayışının bugün hekimlere şiddet ve ölüm olarak geri döndüğünü önü sürdü. Dr. Ökten, "Uygulanan sağlık politikalarında vatandaşın memnuniyet oranının sürekli olarak arttığı söylenmesine karşılık, sağlık çalışanlarına özellikle hekimlere yönelik olarak şikayet ve şiddetin artması açıklanamamaktadır" dedi.

Dr. Ökten, şikayet ve şiddetin artış nedeninin sağlıkta dönüşüm projesi olduğunu savundu. Dr. Ökten, "Bu proje uygulanırken hekimlere ve mesleğimize yönelik olarak kullanılan onur kırıcı söylemler ve sadece tek taraflı olarak hasta haklarına yönelik uygulamalar bizleri bugünlere getirmiştir. Bugün sağlıkta yıkım projesinin bir sonucu olarak öldürülen meslektaşımız Dr. Ersin Arslan'ı anmak için buradayız. Türkiye Tabipler Odası'nın Sağlık Bakanlığı'ndan talep ettiği şartların takipçisi olacağız. Sağlık Bakanlığı'nın yapacağına dair verdiği sözleri unutmamak ve unutturmamak için bundan sonra her salı günü saat 12.45'te oturma eylemi yapacağız" diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından grup, alkışlarla dağıldı.