Tekirdağ İl Sağlık Müdürü Dr. Mehtap Şen, 112 Acil Servis hizmetlerinde kullanılmak üzere Sağlık Bakanlığı tarafından ikinci paletli ambulans verildiğini söyledi. Paletli ambulansların bir metre karda, 70 santimetre su içerisinde hareket edebildiği ifade eden Şen, “Tekirdağ’da yıllık 20 bin vakaya ulaşan 112 Acil servisimizin araç filosuna bakanlığımız tarafından ikinci paletli ambulans tahsis edildi. Paletli iken saatte 80 kilometre hıza ulaşan ambulans içerisinde bluetooth, GPS, navigasyon, gibi araç takip cihazlarına da bulunuyor. Paletli kar ambulanslarının biri Tekirdağ’da duracak ve Şarköy, Malkara, Hayrabolu ve Muratlı ilçelerine; diğer araç ise Çorlu İlçesi'nde konuşlandırılarak Çorlu, Çerkezköy, Marmara Ereğlisi ve Saray ilçelerine hizmet verecek. Kar paletli donanıma sahip olan bu arazı tipi ambulanslar kara ve hava ambulanslarının ulaşamayacağı durumlarda, felaketlerde arazide yapılan organizasyonlarda imkan ve kabiliyetimizin artmasını sağlayacaktır. Ayrıca bu araçlar sayesinde zor şartlarda vatandaşlarımıza ambulans hizmeti verebilme imkanımız artmış olacak" dedi.

112’Yİ MEŞGUL EDİYORLAR

112 Acil servis numaralarının zaman zaman gereksiz yere meşgul edildiğini belirten Tekirdağ İl Sağlık Müdürü Dr. Mehtap Şen bu kişiler hakkın şikayette bulunduklarını belirterek şöyle konuştu:

“112 Acil Yardım santralini gereksiz yere arayarak meşgul edilmesinden oldukça şikayetçiyiz. Bazen ilginç sorularla karşılaşıyoruz. Arayanlardan bazıları adres soruyor, bazıları hava durumu. 112 Acil'in santralinin gereksiz yere aranmaması gerekiyor. İhtiyaç duyulup arandığında ise öncelikle sakin olunmalı, arayan kişi kendisini tanıtmalı, ne için aradığını, olayın ne olduğunu net olarak söylemelidir”

22 BİN 514 VAKAYA MÜDAHALE EDİLDİ

2011 yılında 16 noktada hizmet vererek 22 bin 514 vakaya müdahale edildiğini kaydeden Şen, “112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonları, yaz döneminde artan deniz ve trafik kazaları açısından Yeniçiftlik ve Kastro’da hafta sonları sağlık tedbiri görevi de yaparak toplamda 18 noktada hizmet veriyor. Geçtiğimiz yıl 22 bin 514 vakaya müdahale ettik. Ayrıca 2011 yılı içerisinde merkez ilçedeki 112 İstasyonun yerleri yeniden planlanarak, iki istasyon sahildeki şehir giriş noktasında konuşlandırıldı. Tekirdağ 112 Acil Sağlık Hizmetlerine daha kısa sürede ulaşılabilmesi amacıyla toplam 27 istasyonla hizmet verilmesini hedefliyoruz” diye konuştu.



RY(LK/AK)