Trinidad-Tobago’da yürüyüşe çıkan turizmci Zafer Tunç, beyin kanaması geçirdi. Tunç, bu ülkede hastaneye yatırılıp tedavi altına alınırken Türkiye’deki ailesi Sağlık Bakanlığı’na başvurarak hastanın naklini istedi. Bunun üzerine hemen harekete geçen Sağlık Bakanlığı, Türk hastanın nakli için operasyon başlattı.

Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr.Ali Coşkun ile Acil Sağlık Hizmetleri Daire Başkanı Dr. Mehmet Koşargelir’in yakında takip ettiği operasyonda önce gidecek ekip belirlendi. Ardından Türk vatandaşı Zafer Tunç’un tedavi olduğu hastane ile bağlantıya geçildi. Hastanın nakli için tedavi eden doktorun onayını alan Türk ekip, yola çıktı.

35 SAATLİK UÇUŞ

Sağlık Bakanlığı Hava ve Deniz Ambulanslar Sorumlusu Dr. Yusuf Fikret Umur tarafından koordine edilen hava operasyon 'TC-TSH' tescilli 'Hawker 900XP' uçağı ile gerçekleştirildi. İçinde 2 doktor ve sağlık ekibiyle havalanan ambulans uçak, Portekiz, ardından Brezilya, oradan da Trinidad’a geçti. Burada hastayı alan ambulans uçak, aynı güzergahı takip ederek Ankara Esenboğa Havalimanı’na iniş yaptı.

HASTA TEDAVİ ALTINDA

Toplam 35 saatlik bir hava yolculuğu ile Ankara’ya getirilen hasta Zafer Tunç, burada havalimanında hazır bekletilen ambulansla Ankara Dışkapı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada tedavi altına alınan Tunç’un sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. Öte yandan Sağlık Bakanlığı’nın ilk kez bu kadar uzun mesafeli bir uçuş ile hasta naklini gerçekleştirdiği ifade edildi.