Partisinin Seyhan ilçe kongresine katılmak üzere Adana'ya gelen Bakan Recep Akdağ, programı kapsamında ilk olarak Adana Valisi Hüseyin Avni Coş'u makamında ziyaret etti. Valilik defterini imzalayan Bakan Akdağ, burada yaptığı değerlendirmede sağlık alanında yürütülen hizmetler ve projelerden söz etti. 'Sağlıkta Dönüşüm Projesi'ne vurgu yapan Akdağ, "Sağlıkta dönüşüm olmadan önce köylere ambulans gitmezdi, hamile bir kadın, ambulansı aradığı zaman 'kendi imkanlarıyla gelsin' denirdi. İlçelere ambulans istendiği zaman para istenirdi. Sağlıkta dönüşüm bunların hepsini ortadan kaldırdı" dedi.

İLÇE KONGRESİNDE KONUŞTU

Bakan Akdağ, Valilik ziyaretinden sonra Menderes Spor Salonu'nda yapılan Ak Parti Seyhan İlçe 4'üncü Olağan Kongresi'ne katıldı. Akdağ, geçen Şırnak'ta şehit düşen iki polis memurunun toprağa verildiği Adana'da BDP'ye ağır eleştirilerde bulundu.

Akdağ, "Onlar ne yaparlarsa yapsınlar, bu ülke kalkınmasına devam edecek. Bu ülkede kardeşi kardeşe düşman edemeyecekler. Biz Türk'üyle, Kürt'üyle, Arap'ıyla kardeşlik hukukumuzu geliştirmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde izinsiz nevruz kutlamasında çıkan olaylarda göstericiler arasından açılan ateşle şehit düşen polis memuru 28 yaşındaki Ahmet Toprakoğlu ile Silopi İlçesi’ndeki Cudi Dağı’nda terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonda şehit düşen özel harekat polisi 28 yaşındaki Arif Mamış'ın ailesine ve Adanalı hemşehrilerine başsağlığı dileyen Bakan Akdağ, şunları söyledi:

"Ufacık bir yanlış olduğu zaman, bir BDP'linin azıcık kılına zarar geldiği zaman Türkiye'yi ayağa kaldırmak isteyen BDP'li yöneticilere soruyorum, sesleniyorum buradan. Haince bir kurşunla hayatının baharında, nevruz gösterilerinde şehit olan Ahmet Toprakoğlu kardeşimiz için siz neler hissettiniz? Sizin yüreğinizde hiçbir şey kıpırdamadı mı? Sizin için İmralı'daki terörist başının dışarı çıkması, o şehit kardeşimizden daha mı önemli bunun peşine düşmüşsünüz."

Şehidin babası Cebrail Toprakoğlu'nun, "Ben de Kürdüm, ben de doğuluyum. Ne farkı var, kız almışız, kız vermişiz. Hiçbir zaman amaçlarına ulaşamayacaklar. Oğlumu şehit verdim, gerekirse bir tane daha şehit veririm" sözlerini de hatırlatan Akdağ, "Biz bu babalara itimat ediyoruz, biz bu babalara güveniyoruz. Eğer siyaset yapacaklarsa terörist başını referans göstermekten vazgeçsinler" dedi.

Akdağ, kongrede Seyhanlılara ilçenin güneyine 300 yataklı bir hastane yapılması için çalışma başlattıkları müjdesini verdi.

Kongreye Ak Parti Adana milletvekilleri Necati Çetinkaya, Şükrü Erdinç, Fatoş Gürkan, Necdet Ünüvar, Ali Küçükaydın, Gaziantep Milletvekili Mehmet Sarı, AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Güldal Akşit, AK Parti İl Başkanı Ziyarettin Yağcı ile çok sayıda partili katıldı.

Bakan Akdağ, kongrenin ardından Adana Seyhan Numune Hastanesi'nde personellerle öğle yemeği yedi. Akdağ, daha sonra hastane personeliyle birlikte basına kapalı toplantı yaptı.

MKA(BY/ESM)