Fikri Sağlar'ın konuşması sırasında, “Kendimden söylemek istiyorum ben yargılandığım zaman türbanlı bir hakimin karşısına gittiğimde benimle ilgili haklarımı koruyacağı ve adaleti yerine getirebileceği konusunda kuşkum var.” sözlerine tepkiler gecikmedi. 

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun da kendisini eleştirdiği 'türban' tartışmasına yönelik bir açıklama daha yaptı.

Eski Eski Devlet ve Kültür Bakanı CHP’li Fikri Sağlar, başörtüsü tartışmasında kendisine yüklenip "Faşist anlayış hala yaşamını sürdürüyor" diyen Erdoğan’a cevap verdi.

Sağlar, Twitter hesabından ‘Türkiye kamuoyuna’ notuyla bir açıklama paylaştı. Hakkında linç kampanyası yürütüldüğünü söyleyen Fikri Sağlar, “Bu kampanya, AKP’nin kendisi gibi düşünmeyen, yaşamayan insanlara ve toplum kesimlerine karşı kara propaganda ve nefret dilini bilinçli bir tercih olarak kullandığını bir kez daha göstermiştir” dedi.

Sağlar, “Kafasını kuma gömenlerden, ekseni kayanlardan, sağa-sola şirin görünmeye çalışanlardan olmadan bu gerçeği anlatmaya ve siyasal İslamcı ideolojinin laik demokratik Cumhuriyeti yıkma hedefine milyonlarca yurttaşımızla birlikte karşı çıkmaya sonuna kadar devam edeceğim” dedi.

Fikri Sağlar'a yanıt veren Cumhurbaşkanı ve AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan ise CHP'deki başörtülü kadınları ima ederek; "Oy almak için bazı yerlerde başörtülü birkaç kişiyi adeta vitrin mankeni getirip gibi koymak kimseyi aldatmıyor, geçti o işler. " demiş; yeni bir tartışmayı beraberinde getirmişti. 

İşte Fikri Sağlar'ın yazılı yaptığı o açıklama: