Kırşehir'in Kaman ilçesinde kendisi gibi sağır ve dilsiz eşi 29 yaşındaki Gökhan Aslan ile 4 yıldır evli olan Sultan Aslan, 21 Nisan 2012 tarihinden beri kayıp. Ankara'nın Etimesgut İlçesi'nde oturan annesi ile dayısı Haydar Yeşilyurt, olaydan büyük üzüntü duyduklarını söyledi. Haydar Yeşilyurt, Ankara'nın sokak ve caddelerinde el ilanları ile kayıp yeğenini aramaya çalışıyor.

Dayı Haydar Yeşilyurt, sağır ve dilsiz olan kayıp yeğeni Sultan Aslan'ın Kırıkkale'den otobüsle Ankara terminaline geldiği ve 5 gün önce Ankara Adliyesi önünde görüldüğüne dair bilgi aldığını söyledi. Yeşilyurt, "Yeğenim Sultan'ı 4 yıl önce kendisi gibi sağır ve dilsiz Gökhan Aslan ile evlendirdik. Kırşehir'in Kaman ilçesinde Hirfanlı Barajı lojmanlarında kendi hallerinde bir yaşamları vardı. Ne olduğunu bilmiyoruz, ama yeğenim Sultan bilemediğimiz bir nedenle Kırıkkale'ye gelmiş, 10.30'da Ankara'ya hareket eden bir otobüsle Otogarda indiğini seyahat ettiği otobüs firmasından öğrendik. Ankara'da olduğu kanatiyle cadde ve sokaklara el ilanı yapıştırıp, arıyorum" dedi.

Sıhhıye civarında simitçilik yapan bir kişinin yeğeni Sultan'ı Adliye binası önünde bir bankta ağlarken gördüğünü, kendisine yardımcı olmak istediğini, ancak konuşamadığı için olamadığını söylediğini de belirten dayı Yeşilyurt, "Geçtiğimiz yıl babasını kaybeden yeğenimin annesi olan kardeşim yaşlı. Şu an evimde sağlık sorunları yaşıyor. Yeğenimi gören veya yerini bilenlerden polise bilgi vermelerini istiyorum" dedi.