Geçen Nisan ayında sağır ve dilsiz olan Z.K.’nın çevresinde şüpheli insanlar olduğunu görenler, durumu polise bildirdi. Bunun üzerine Şehit Öğretmen Adnan Tunca İşitme Engelliler İlköğretim Okulu öğrencisi olan Z.K., işaret diliyle başından geçenleri anlatınca polis ekipleri 3 inşaat işçisini M.A.N.’yi gözaltına aldı. Dilaverbey Mahallesi’ndeki bir metruk binaya götürerek küçük kıza tecavüz ettikleri öne sürülen inşaat işçileri 39 yaşındaki M.Ş., 35 yaşındaki M.E. ve 24 yaşındaki İran uyruklu M.A.N., Edirne Emniyet Müdürlüğü’nde ifadelerinin ardından elleri kelepçeli olarak adliyeye sevk edildi. Savcılık sorgusunun ardından tutuklama istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilen 3 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Daha sonra aynı iddialarla gözaltına alınan 76 yaşındaki Y.D. ile 56 yaşındaki N.A. da mahkemedeki ifadelerinin ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

14 HAFTLIK HAMİLE OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

Şüphelilerin serbest kalmasından sonra Z.K., ailesine teslim edildi. Aradan geçen yaklaşık 5 ayın ardından geçen 3 Eylül günü burnundan kan geldiği için annesi Semra K. tarafından Edirne Tıp Fakültesi Hastanesi’ne götürülen Z.K.'nin, yapılan kontrolünde 14 haftalık hamile olduğu belirlendi. Bunun üzerine Z.K. hastanede gözetim altında tutulurken, hastane yönetimi Z.K. reşit olmadığı için durumu polise bildirdi.

Polis, Z.K.’nın ifadesini 3 işaret dili tercümanı ve psikolog eşliğinde aldı. Z.K.’nın işaret diliyle tarif ettiği Çavuşbey ve Dilaverbey mahallelerinde adreslere gidildi ve burada 2’si kadın, 9 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler arasında Z.K.'nın 17 yaşındaki ağabeyi A.K.'nin olduğu bildirildi.

SAVCILIK KORUMA TALEP ETTİ

Edirne Cumhuriyet Savcılığı, 3 Eylül’de hamile olduğu tespit edilen sağır ve dilsiz Z.K.’nın Ağır Ceza Mahkemesi’nden 6 Eylül tarihinde Sosyal Hizmetler tarafından korunma altına alınmasını talep etti. Ancak mahkeme, koruma talebiyle ilgili henüz bir karar vermedi. 

ANNESİ İDDİALARA CEVAP VERMEDİ

Tecavüze uğradığı öne sürülen 14 yaşındaki Z.K.’ya hastanede refakat eden annesi Semra K. ise gazetecilerin sorularını yanıtsız bırakarak "Ben bir şey bilmiyorum" demekle yetindi. Polis ekiplerince ek ifadesine başvurulan Z.K.’nın emniyetteki işlemlerinin ardından, tekrar Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde kaldırılacağı öğrenildi.

Polisin olayla ilgili başlattığı soruşturma sürüyor.



EÖ(LK/SS)