Manisa’nın Turgutlu İlçesi’nde yaşayan 5 çocuk babası çiftçi Mehmet Ali Gündoğdu, geçen 29 Nisan’da, safrakesesindeki ağrı nedeniyle Turgutlu Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Safrakesisinde çok sayıda taş olduğu belirlenen Gündoğdu, Merkezefendi Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Safrakesesi patlamak üzere olan Gündoğdu, ameliyata alındı. Genel Cerrah Op. Dr. Mustafa Önal, tarafından yapılan 2 saatlik ameliyatla Gündoğdu'nun safrakesesinden 120 bin taş çıkartıldı.

Dr. Önal, ameliyat sonrası hastanın genel durumunu iyi olduğunu belirterek, “Yıllardır safrakesesinden şikayeti varmış. 2 yıl önce İzmir’de bir hastaneye götürülmüş. Ancak, kalp yetmezliği nedeniyle ameliyat sakıncalı bulunmuş. Ancak, hastanın şikayeti artınca, her türlü önlemleri alarak, kendisini ameliyat edip, sağlığına kavuşturduk” dedi. Önal, hastanın safrakesesinden çıkan taşları daha sonra saydıklarında 120 bin olduğunu görünce şaşırdıklarını da kaydetti.

Dr. Önal, literatürlerde yaptıkları araştırmada, Türkiye’deki safrakesesi ameliyatlarda bugüne kadar sadece Malatya’daki bir hastadan 84 bin 222 taş çıkartıldığını öğrendiklerini de kaydetti.